Webo'ya hakem ne dedi? Negro ne demek?

Webo’ya hakem ne dedi herkes bunu merak ediyor. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde PSG ile Başakşehir arasında oynanan maç esnasında 4. hakem Constantin Sebastian Coltescu’nun Pierre Webo'ya sarf ettiği 'Negro' ırkçı sözleri gündemde geniş yer buldu.

Şampiyonlar Ligi’nde maçın 4. hakemi Webo'nun kenarda bir pozisyona itiraz etmesinin hemen ardından orta hakeme doğru giderek "Şuradaki siyah olan. Git ve onun kim olduğuna bak. Şu siyah olanın böyle davranmasına izin vermemiz mümkün değil.” ifadelerini kullanması ortalığı karıştırdı.

WEBO'YA HAKEM NE DEDİ?

Yaşananlar sonrasında maçın 14. dakikasında hakem Ovidiu Hategan, Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya kırmızı kartını çıkardı. Bunun sonrasında da Webo saha kenarında 4. hakeme yönelik "Why did you say negro?" (Neden zenci dedin?) şeklinde duruma tepkisini dile getirdi. Başta Demba Ba olmak üzere Başakşehirli futbolcular orta hakemin yanına giderek tepkilerini söylediler.

PSG'li Mbappe ve Neymar da durumla ilgili orta hakemin yanına giderek sahadaki arkadaşlarına destek oldular. PSG'nin Fransız yıldızı Mbappe'nin "O zaman o hakemi de atacaksın" dediği duyuldu. Her iki takım oyuncuları da sağduyulu davranarak maçın hakemine durumun kabul edilemez olduğunu ifade ettiler.

Webo'ya hakem ne dedi? Negro ne demek?

Webo ve Başakşehir teknik heyeti UEFA delegesinin nerede olduğunu sordu ve saha kenarına gelmesini rica ettiler. UEFA delegesi saha kenarında oyuncular ve 4. hakemle konuşan orta hakemin yanına giderek tartışmalara dahil oldu.

Tartışmalar tüm hızıyla devam ederken Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, orta hakeme konuyla ilgili tepki gösterdikten sonra takımı soyunma odasına gönderdi. Fransız basını, Kylian Mbappe'nin yaşanan skandal nedeniyle takım arkadaşlarını maça devam etmemeye teşvik etmeye çalıştığını yazdı. 4. hakemin soyunma odasında durumla ilgili UEFA yetkililerine savunma verdiği belirtildi.

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Göksel Gümüşdağ: "4. hakem sahadan çekilirse maça devam etme kararımız var. Eğer 4. hakem maça çıkarsa biz sahada olmayacağız" şeklinde ifadelerine yer verdi. Paris Saint-Germain, Başakşehir yöneticilerinin UEFA tarafından yapılan açıklamadan tatmin olmaması durumunda maça çıkmama ve protestoyu destekleme kararı aldı.

Maç 00.00'da devam etmedi, Başakşehirli Demba Ba maça çıkmak istemediğini takım arkadaşlarına iletirken Başakşehirli futbolcular da Demba Ba'nın maça çıkmaması durumunda kendilerinin de oynamayacaklarını açıkladı.

Öte yandan UEFA, mücadelenin 9 Aralık Çarşamba günü saat 20.55'te oynanacağını duyurdu.

NEGRO NE DEMEK?

Negro kelime kullanımı bakımından tamamen ırkçı unsurlar içerir ve İspanyolca ‘siyah’ anlamına gelir. Negro, İngilizce’de ‘Zenci’ demektir. Negronun kullanımı tamamen insanlık dışı bir şekilde, karşısındaki insanı kötülemek için kullanılır.

Webo'ya hakem ne dedi? Negro ne demek? ile ilgili etiketler PSG Başakşehir UEFA Şampiyonlar Ligi Webo Negro Constantin Sebastian Coltescu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.