Washington Post'ta Aslı Aydıntaşbaş'tan dikkat çeken 31 Mart analizi: Erdoğan'ı başarısız görmek için henüz çok erken!

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, 31 Mart seçimlerinin ardından ABD merkezli Washington Post gazetesi için bir analiz kaleme aldı. "Erdoğan'ı başarısız görmek için ise henüz çok erken." diyen Aydıntaşbaş, Erdoğan'ın ustaca değişimler yaptığını belirtti.

ABD merkezli Washington Post gazetesine yazan Aslı Aydıntaşbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasetteki hamleleri ve muhalefetin geldiği noktayla ilgili görüşlerini yazdı.

"ERDOĞAN'I BAŞARISIZ GÖRMEK İÇİN HENÜZ ÇOK ERKEN"

Aydıntaşbaş, "Erdoğan'ı başarısız görmek için ise henüz çok erken." ifadesini kullandı.

ERDOĞAN USTACA DEĞİŞİMLER YAPABİLİYOR

Analizde, Erdoğan'ın iktidarda kalmak için "ustaca" değişimlere imza atabildiği belirtilerek, "Ayakta kalan, pragmatist bir kişi." denildi.

Washington Post'ta Aslı Aydıntaşbaş'tan dikkat çeken 31 Mart analizi: Erdoğan'ı başarısız görmek için henüz çok erken!

ABD merkezli gazetede yayınlanan analizde şu ifadelere yer verildi:

Erdoğan'ın üçüncü ve son başkanlık dönemi 2028'de sona eriyor, ancak çok az kişi onun bırakmasını bekliyor.

Muhtemelen 2028 yılına kadar, Türkiye ekonomisinin kendi yönetiminde toparlanması halinde bunun faydalarını görmeyi umduğu bir strateji temelinde ilerleyecek.

Ayrıca yeni bir döneme izin verecek anayasa değişiklikleri için de baskı yapacaktır.

Yazıda İmamoğlu'nun Erdoğan karşısında bir "umut" olduğu ifade edilerek son seçimlerdeki başarısızlığın sebebi Kılıçdaroğlu'nun adaylığı gösterildi.

"Türkiye'nin muhalefeti, Türkiye'nin kötüleşen ekonomisine rağmen genel seçimlerde Erdoğan'ı koltuğundan indirmeyi başaramadı; bunun büyük ölçüde nedeni, muhalefet partilerinin sıkıcı bir uzlaşma adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu üzerinde anlaşmasıydı. Yeni umut verici alternatifin İmamoğlu olmasıyla birlikte dinamik Erdoğan'ın aleyhine kaydı."

"DÖNÜŞÜMCÜ BİR TÜRK LİDER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk kadar önemli bir lider olduğu şeklinde ifadelere yer verilerek, "Dönüşümcü bir Türk lider" notu paylaşıldı.

Erdoğan, AK Parti kurmaylarına geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada, "Ya hatalarımızı görerek kendimizi toparlarız ya da güneşi gören buz misali erimeye devam ederiz." demişti.

Milletle gönül köprülerini yeniden inşa etmeleri gerektiğinin altını çizen Erdoğan, aksi halde diğer partilere benzemekten kendilerini alıkoyamayacaklarını söylemişti.

Washington Post'ta Aslı Aydıntaşbaş'tan dikkat çeken 31 Mart analizi: Erdoğan'ı başarısız görmek için henüz çok erken! ile ilgili etiketler ABD Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim 31 Mart Cumhurbaşkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.