Wagner'e büyük darbe! Alevler içerisinde kaldı: 140 ölü

Rus paralı asker grubu Wagner'e ait askerleri taşıyan askeri uçak, pistten çıkarak infilak etti. Olayda 140 Wagner askeri hayatını kaybetti.

Mali'nin Gao kentinde 23 Eylül'de meydana gelen ve 140 kişinin ölümüne neden olan Wagner uçağı kazasının ardından başlatılan soruşturma genişletildi.

Kazanın, uçağın inişi sırasında pistten çıkması ve ardından alev almasıyla gerçekleştiği belirlendi. Olay anına ilişkin görüntülerde, uçağın inişinden sonra pistte ilerlemeye devam ettiği ve kalan pist uzunluğunda durmayı başaramadığı görülüyor. Uçak, çevre yolunu geçerek setten düştü ve ardından alev aldı.

Kazada ölenler arasında bir Rus pilotun da olduğu belirtildi. Mali ve Wagner askerlerinin de aralarında bulunduğu 140 kişinin hayatını kaybettiği kaza, ülkede büyük üzüntü yarattı.

Mali hükümeti, kazaya ilişkin soruşturmayı genişlettiğini açıkladı. Soruşturma kapsamında, uçağın teknik durumu, iniş koşulları ve pilotların eylemleri inceleniyor.

Kazanın, Mali'deki siyasi ve güvenlik durumunu da etkileyebileceği değerlendiriliyor. Wagner, Rusya'nın Mali'deki nüfuzunu artırma çabalarında önemli bir rol oynayan bir özel askeri şirket.

Mali’de bulunan Gao havaalanı Malili askerler, Wagner paralı askerleri ve BM istikrar misyonu askeri personeli tarafından kullanılıyor. Uçağın daha önce Wagner Grubuna ait olduğu ve kazadan yaklaşık bir hafta önce Hava Kuvvetlerine teslim edildiği biliniyor.

Wagner'e büyük darbe! Alevler içerisinde kaldı: 140 ölü ile ilgili etiketler Wagner Grubu uçak
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.