Rus paralı askerler, Ermenistan siperlerinde saf almaya başladı

Azerbaycan ordusu, Ermenistan işgalindeki Dağlık Karabağ'a operasyon başlattı. Söz konusu operasyonda bozguna uğrayan Ermenistan güçleri, geri çekildi. Birçok bölge geri alınırken, Ermenistan'ın son çare olarak Rus özel güvenlik şirketi Wagner ile anlaştığı ve paralı asker tuttuğu ortaya çıktı. Wagner'e ait askerler, Ermenistan siperlerinde saf almaya başladı. İşte detaylar...

Ermenistan'ın işgal altındaki Dağlık Karabağ'dan Azerbaycanlı sivilleri hedef alması üzerine, Azerbaycan ordusu 11 gün önce operasyon başlattı.

Birçok farklı noktada başlayan çatışmalar sonucu, Azerbaycan ordusu birçok kritik noktayı geri aldı. Cephede bozguna uğrayan Ermenistan cephesi, kaçtığı sırada füzelerle Azerbaycan'ın büyük kentlerini ve altyapı sistemlerini hedef aldı. Bu saldırılarda 30'a yakın sivil hayatını kaybetti.

Savaş meydanında yenilen Ermenistan'ın bu provokasyonlarına bir yenisi daha eklendi.

RUS PARALI ASKERLER ERMENİSTAN SAFLARINDA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bugün katıldığı bir canlı yayında, Ermenistan'ın muhtelif ülkelerden teröristleri topladığını ve kendilerine karşı savaş alanına sürdüğünü belirtmişti.

Bu gelişmeler ışığında, Suriye'de Esed rejiminin ve Libya'da darbeci Halife Hafter'in yanında savaşan Rus özel güvelik şirketi Wagner'in paralı askerlerinin Ermenistan cephelerine gittiği ortaya çıktı.

Şirketin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, bu gece paralı Rus askerlerin Ermeni işgali altındaki Hankendi şehrine intikal edecekleri belirtildi.

Söz konusu gelişmeleri Twitter hesabından aktaran Selami Haktan'ın paylaşımını alıntılayan Wagner, "Biz nerede yokuz ki" şeklinde yeni bir paylaşım yaparak iddiaları doğruladı.

Rus paralı askerler, Ermenistan siperlerinde saf almaya başladı

 

Rus paralı askerler, Ermenistan siperlerinde saf almaya başladı ile ilgili etiketler Azerbaycan Twitter Ermenistan Libya Suriye wagner paralı asker
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.