Wagner olayı sonrası Putin'den ilk hamle! 'Maaş' önlemi

Wagner kalkışması sonrası Rusya Devlet Başkanı Putin'den önemli bir hamle geldi. Orduyu motive etmek isteyen Putin, askerlerinin maaşlarına 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere yüzde 10,5 oranında zam yapma kararı aldı.

Ukrayna işgali sırasında Rusya adına önemli bir rol oynayan paralı asker grubu Wagner ile hükümet arasında büyük bir kriz yaşanmıştı. Wagner, kurusucu Yevgeniy Prigojin öncülüğündeki darbe girişimi, Vladimir Putin’in sert uyarıları sonrasında bastırıldı.

WAGNER OLAYI SONRASI ASKER MAAŞLARINA ZAM

Putin, Wagner olayı gibi benzer olaylarla karşılaşmamak için, orgusunu güçlendirmek ve askerlerin desteğini alabilmek için yeni düzenlemelere gidiyor.

Putin, orduda maaşlara yüzde 10,5 oranında bir zam yaptı. 1 Ekim tarihinden itibaren uygulamaya girecek yeni düzenleme ile Putin’in bu sayede ordu imajını yenilemeyi ve Ukrayna savaşı sürerken askerleri motive etmeyi amaçladığı belirtiliyor.

WAGNER GRUBU DAHA YÜKSEK MAAŞ ALIYORDU

Rus basını, Wagner kalkışması sırasında Wagner savaşçılarının Rus ordusundaki askerlerden daha fazlam aaş aldığı iddia etmişti.

Haberlerde, Rus askerleri ortalama 1350 dolar maaş alırken, Wagner savaşçılarının maaşının 3500 dolar olduğu iddia ediliyordu.

Wagner olayı sonrası Putin'den ilk hamle! 'Maaş' önlemi ile ilgili etiketler Vladimir Putin Rusya Wagner Grubu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.