Wagner Grubu nedir, kurucusu kim? Rusya'da darbe mi oldu? Wagner Ordusu Putin'in mi?

PMC Wagner, bilinen adıyla Wagner Grubu, Rusya'nın paralı askerleri olarak tanınan bir paramiliter örgüttür. Grup, bazı kaynaklar tarafından Vladimir Putin'in özel ordusu olarak da adlandırılmıştır. Tahminlere göre, Wagner Grubu yaklaşık 50.000 askerden oluşmaktadır ve Rusya ordusunun resmi olarak faaliyet gösteremediği bölgelerde operasyonlar yapmaktadır. Peki, Wagner Grubu nedir? Rusya'da darbe mi oldu? Wagner Ordusu Putin'in mi? Ayrıntılar haberimizde...

PMC Wagner, bilinen adıyla Wagner Grubu, Rusya'ya ait bir paramiliter örgüt olarak bilinen ve bazı kaynaklar tarafından Vladimir Putin'in özel ordusu olarak da adlandırılan bir grup olarak bilinmektedir. Wagner Grubu, paralı askerlerden oluşan bir güç olarak faaliyet göstermektedir. Grubun büyüklüğü hakkında kesin bir bilgi olmamakla birlikte, yaklaşık olarak 50.000 askerden oluştuğu tahmin edilmektedir. Peki, Wagner grubu nedir? Rusya'da darbe mi oldu? Wagner grubu Putin'in mi? Detaylar haberimizde...

Wagner Grubu nedir, kurucusu kim? Rusya'da darbe mi oldu? Wagner Ordusu Putin'in mi?

WAGNER GRUBU NEDİR? 

Wagner Grubu'nun operasyonları, genellikle Rusya'nın resmi askeri varlığının yer alamadığı bölgelerde gerçekleşmektedir. Bu bölgeler arasında Ukrayna'daki çatışma bölgeleri ve Suriye gibi çatışmalı alanlar bulunmaktadır. Wagner Grubu, bu bölgelerde güvenlik, askeri eğitim ve danışmanlık gibi çeşitli roller üstlenmektedir.

Çoğu kaynakta 2014 yılında kurulduğu açıklanan Wagner grubu, özellikle Ukrayna'daki savaş sırasında ününü tüm dünyaya duyurmuştur. Ayrıca Wagner grubu Suriye, Libya, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki savaşlarda da Rus hükümetinin yanında bulunmuştur.

WAGNER GRUBU PUTİN'İN Mİ? KURUCUSU KİM?

Grubun doğrudan Vladimir Putin ile ilişkili olduğunu veya onun özel ordusu olduğunu kanıtlayan resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak, Wagner Grubu'nun Rusya'daki özel askeri şirket RSB Grubu'na bağlı olduğu ve Rus hükümetiyle bazı ilişkileri olduğu iddia edilmektedir. Bu nedenle, Wagner Grubu'nun Putin ile bir bağlantısı olduğuna dair spekülasyonlar ve iddialar ortaya atılmaktadır.

Grubun, Putin'le yakın bağları olan bir iş adamı olan Yevgeny Prigozhin'e ait olduğuna veya finanse edildiğine inanılıyor. Prigozhin, Wagner grubuyla bağlantısını yıllarca inkar ettikten sonra, Eylül 2022'de paramiliter grubu 'kurduğunu' itiraf etti.

 

 

Wagner Grubu nedir, kurucusu kim? Rusya'da darbe mi oldu? Wagner Ordusu Putin'in mi? ile ilgili etiketler Wagner Grubu Vladimir Putin
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.