Vuslat Doğan Sabancı kimdir?

Vuslat Doğan Sabancı vatandaşlarımız tarafından merakla araştırılıyor. Doğan Medya Grubu'nun satışı konusunda Demirören Holding'le anlaşma varmasının ardından, Vuslat Doğan Sabancı 'veda' mesajı yayınladı. Sabancı, mesajında "Bu Pazartesi, hepinizle vedalaşmak, kucaklaşmak ve helalleşmek için sizleri ziyaret edeceğim" dedi. Bu gelişmenin üzerine Vuslat Doğan Sabancı araştırılmaya başlandı. Peki, Vuslat Doğan Sabancı kimdir, kaç yaşında, istifa mı etti? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Vuslat Doğan Sabancı kimdir? Doğan Medya Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın kızı ve Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet gazetesine ve 22 yıldır birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarına veda etti. Hürriyet gazetesi muhabiri İsmail Saymaz, Sabancı’nın Hürriyet’e vedasına dair fotoğrafı kişisel Twitter hesabından paylaştı. Peki, Vuslat Doğan Sabancı kimdir, kaç yaşında, istifa mı etti? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Vuslat_Dogan_Sabanc_kimdir_kac_yasnda_istifa_m_ettisf

VUSLAT DOĞAN SABANCI KİMDİR?

Vuslat Doğan Sabancı, 21 Haziran 1971 tarihinde İstanbul‘da doğmuştur. Babası iş adamı Aydın Doğan‘dır. Beyoğlu Anadolu Lisesini bitirdi. İstanbul Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olduktan sonra ABD. New York‘taki Columbia Üniversitesinde Uluslararası Medya ve İletişim alanında yüksek lisans eğitimi yaptı.

Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra bir yıl süreyle The New York Times gazetesinin yazı işleri müdüronra da The Wall Street Journal gazetesinde çalışmaya başladı ve orada Asya İş Dünyası Haberleri Kanalı ve gazetenin Latin Amerika Edisyonu’nun kurulması işlemlerinde katkısı oldu.

1996 yılında ise Hürriyet gazetesinde reklamdan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı. 1999 yılında gazetenin Pazarlama Operasyon Grup Başkanlığı’na yükseltildi. 2004 – 2010 yılları arasında Hürriyet gazetesinin İcra Kurulu Başkanlığını yaptı.

2007 yılında; Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakhistan, Macaristan, Hırvatistan ve Slovenya‘da faliyet gösteren ve online ve yazılı reklam yayın şirketi olan Trader Media East (TME) şirketini satın alarak Hürriyet bünyesi içine kattı.

Vuslat Doğan Sabancı, Hurriyet.com.tr’yi kurdu. Daha sonra da online seri ilanlar alanında hurriyetemlak.com, hurriyetoto.com, yenibiriş.com; fırsat siteleri alanında yakala.co; e-ticaret alanında yeniçarşım.com sitelerini faaliyete geçirdi.

Uluslararası Basın Enstitüsü’nde (IPI) 8 yıl Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Endeavor Yönetim Kurulu ve TÜSİAD üyesidir. Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Vuslat Doğan Sabancı, 1995 yılında Üniversite yıllarından tanıdığı, İş adamı Sakıp Sabancı‘nın yeğeni Ali Sabancı (d. 1969) ile evlidir. “Kaan Ali“(d.2003) ve “Şevket Emrecan” (d.2001) adında iki oğlu vardır.

eweewVuslat_Dogan_Sabanc_kimdir_kac_yasnda_istifa_m_etti

HÜRRİYET'E VEDA ETTİ

Doğan Medya Grubu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Erdoğan Demirören yönetimindeki Demirören Holding’e satılmasına dair görüşmelerin başladığının duyulmasının ardından Hürriyet gazetesi çalışanlarına cumartesi günü bir mesaj yollayan Sabancı, şunları söylemişti:

"Sevgili Çalışma Arkadaşlarım,

Bildiğiniz gibi Grubumuz, Demirören Grubu ile bir ön protokol imzalayarak medya sektöründen büyük ölçüde çıkma kararı aldı. Bu anlaşma, bir Türkiye değeri olan Hürriyet'i de kapsıyor.

Hürriyet, Doğan Grubu'na 1994 yılında katıldı. Bu 24 yılın 22'sinde Hürriyet benim hayatım oldu. Bu yolculuğu elbette siz "Hürriyetçilerle" birlikte dolu dolu yaşadık.

Bu Pazartesi, hepinizle vedalaşmak, kucaklaşmak ve helalleşmek için sizleri ve Hürriyet’in vazgeçilmez parçaları olan DHA ile Yaysat çalışanlarını da ziyaret edeceğim. Binada olursanız görüşmek dileğiyle...

İstanbul dışındaki çalışma arkadaşlarımla yüz yüze olmasa da ayrıca canlı bağlantıyla bir araya geleceğiz.

Hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiyle..."

Vuslat_Dogan_Sabanc_kimdir_kac_yasnda_istifa_m_ettiqw

AYDIN DOĞAN KİMDİR?

Çocukluğu Gümüşhane’de geçen Aydın Doğan 15 Nisan 1936 yılında doğdu. Lise öğrenimini Erzincan’da tamamlayan Doğan üniversite eğitimine, daha sonra Marmara Üniversitesi olan İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde devam etti. Aydın Doğan evli ve dört çocuk babası, altı torun sahibidir.

1958 yılında kendi şirketini kuran Doğan, ilk yıllarında lastik, bisiklet, radyo, ticari araç, iş ve inşaat makineleri tüccarlığı, nakliyecilik ve müteahhitlik yaptı. 1970 yılına kadar da zahirecilik ve ecza depoculuğu ile uğraştı, 1974’ten sonra da İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeliği’nden sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği’nde bulundu. 1977 yılından bu yana İstanbul Ticaret Odası vergi rekortmenleri arasında olup 1979 yılında Milliyet gazetesini satın alarak medya sektörüne girmiş, Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası Başkanı olmuştur. Yine 1998’de ise Tokyo’da yapılan Dünya Yayıncılık Birliği toplantısında Türkiye’den, seçimle ilk kez Yönetim Kurulu üyeliği’ne seçilen kişi oldu. 1999 senesinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet madalyası ile ödüllendirildi ve aynı yıl Girne Amerikan Üniversitesi’nden ve 2000 yılında da Ege Üniversitesi’nden fahri doktora unvanı aldı. 2004 yılında Dünya Gazeteler Birliği (World Association of Newspapers -WAN) toplantısında seçimle Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na getirilen ilk Türk oldu.

1996 yılında Aydın Doğan Vakfı’nı kurarak, kültür, eğitim, sosyal alanlarda yapmakta olduğu hizmetlerini bir çatı altına topladı. Kendisini ve aile fertlerinin ismini taşıyan sekiz okul yaptırdı. Vakıf her yıl dünyanın en saygın ödüllerinden biri olan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nı düzenliyor, Genç İletişimciler Yarışması ile de iletişim öğrenimi görenlere destek veriyor. Ayrıca verdiği Aydın Doğan Ödülü’yle edebiyattan müziğe, mimarlıktan sosyal bilimlere kadar çeşitli kültür ve sanat alanlarına da destek oluyor.

Vuslat Doğan Sabancı kimdir? ile ilgili etiketler vuslat doğan sabancı kimdir kaç yaşında istifa mı etti?
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.