Von der Leyen'in ilk işi Türkiye'yi aramak oldu!

Avrupa Birliği'nin yürütme organı Avrupa Komisyonu'nun başkanlığına seçilen Ursula von der Leyen, pazar günü görevine başladı. Leyen'in ilk işi, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu G7 ve G20 ülkelerinin liderleri ile telefon görüşmesi yapmak oldu.

Avrupa Komisyonu'nun yeni başkanı Ursula von der Leyen, çevre konularına öncelik vereceklerini açıklayarak görevine bir ay gecikmeli olarak başladı.

Pazar günü göreve başlayan von der Leyen aralarında Türkiye'nin de bulunduğu G7 ve G20 ülkelerinin liderleri ile telefon görüşmesi yaptı.

Von der Leyen, Türk, Çin, Güney Kore, Endonezya ve Avustralya liderleri ile telefonda görüştüğünü ifade ederek bağlantılarını sürdüreceğini belirtti.

Von der Leyen'in ilk işi Türkiye'yi aramak oldu!

LEYEN'İ YORUCU BİR MARATON BEKLİYOR

Euronews'ten Gülsüm Alan'ın derlediği habere göre, Avrupa Komisyonu'nun yeni başkanı salı günü İspanya'nın Madrid kentindeki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin 25. Taraflar Konferansına katılacak (COP 25). Toplantıda von der Leyen "Avrupa için Çevre Anlaşmasını" ele alacak.

 

Beş yıl boyunca bu görevi yürütecek olan Von der Leyen ilk yurt dışı ziyaretini cuma günü Etiyopya'ya yapacak, Alman Avrupa Komisyonu başkanı bu ülkede 2019 Nobel Barış Ödülünü kazanan Abiy Ahmed ile biraraya gelecek.

Yeni komisyon Avrupa Parlamentosu'nda 11 Aralık tarihinde Avrupa Birliği liderler zirvesinden hemen önce iklim değişikliği ile mücadele konusunda önerilerini açıklayacak.

Von der Leyen'in ilk işi Türkiye'yi aramak oldu! ile ilgili etiketler Türkiye Avrupa Birliği Avrupa G20 Avrupa Komisyonu Ursula von der Leyen
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.