Volvo geleneksel motordan vazgeçiyor!

Otomotiv sektörünün devlerinden Volvo, 2019 yılından itibaren çıkacak tüm yeni modellerinin ya tamamen elektrik motorlu ya da hibrit modellerden oluşacağını açıkladı.Volvo içten Yanmalı Motorlardan Vazgeçiyor! Volvo 'nun tarihi nedir? Sürücülerin güvenliğine önem vermesiyle bilinen Volvo, içten yanmalı motorların üretimine son verdiğini resmi olarak ilan ilk otomobil üreticisi oldu. Şirket, 2019-21 yılları arasında 5 adet tamamen elektrik motorlu ve hibrit model çıkartmayı hedefliyor. Volvo elektrikli araba mı çıkartacak?

Otomotiv sektörünün devlerinden Volvo, 2019 yılından itibaren çıkacak tüm yeni modellerinin ya tamamen elektrik motorlu ya da hibrit modellerden oluşacağını açıkladı.Volvo içten Yanmalı Motorları terk mi ediyor? Volvo 'nun tarihi nedir?
Sürücülerin güvenliğine önem vermesiyle bilinen Volvo, içten yanmalı motorların üretimine son verdiğini resmi olarak ilan ilk otomobil üreticisi oldu. Şirket, 2019-21 yılları arasında 5 adet tamamen elektrik motorlu ve hibrit model çıkartmayı hedefliyor. Volvo elektrikli araba mı çıkartacak?

10 yılı aşkın bir süredir derinden elektrik motorlu araç gelişimi üzerinde çalışan Volvo’nun Genel Müdürü Hakan Samuelsson, "Bu duyuru sadece içten yanmalı motorlarla çalışan araçların sonu anlamına geliyor. İnsanlar giderek artan oranda elektrikli araç talep ediyor ve müşterilerimizin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz" dedi.

volvo

Volvo’nun kararını ‘halkla ilişkiler gösterisi’ olarak tanımlayan IHS Otomotiv uzmanlarından Tim Urquhart ise "2019'dan önce piyasaya çıkartılan modellerde yine geleneksel içten yanmalı motorlar olacak. Duyuru önemli ve etkileyici olsa da etkisi küçük olacak. Vaat ettikleri hibrit araçlar sadece motoru çalıştırma ve durdurma anlamında hibrit de olabilir" şeklinde konuştu.

Hibrit sistemde elektrikle doldurulan piller, araç bir kavşakta ya da trafik ışıklarında durduğunda motoru durdurup daha sonra yeniden çalıştırıyor. Urquhart’a göre ise Volvo bundan çok daha gelişmiş bir şey yapacak, fakat piyasaya çıkışıyla ilgili henüz bir tahmini yok.

VOLVO'NUN TARİHİ

Volvo, otomobil, kamyon, otobüs, inşaat araçları üreten, ayrıca endüstri ve denizcilik alanlarında kullanılan sürüş sistemleri, uzay teknolojisine yönelik komponent üretimi ve finans alanında faaliyetleri olan dev bir şirkettir. İsveç’in bu dev şirketi otomobil üretmek amacıyla Assar Gabrielsson ve Gustaf Larsson tarafından Gothenburg şehrinde kurulmuştur ( 14 Nisan 1927). Firma ilk kurulduğunda rulman üreten SKF şirketinin bir parçasıdır. Firmanın asıl amacı, Assar’ın eşinin bir araba kazasında ölmesinden sonra dünyanın en güvenli arabalarını üretmek olmuştur.

Volvo ismi, SFK şirketi bünyesi içerisinde farklı bir marka ile özel seri rulman satmak amacıyla bulunmuştur (15 Mayıs 1915). Fakat bu isim uzun bir süre için kullanılmadı ve SFK kendi adıyla rulmanlarını satmaya karar verdi. Volvo AB, 10 Ağustos 1926 yılında faaliyetlerine, 10 tane farklı otomobil prototipi üreterek başlamıştır. İlk otomobil de 14 Nisan 1927’de üretilmiştir. Firmanın hisseleri, 1936 yılında borsaya açılmış ve satışa sunulmuştur.

v1
1927 yılında üretilen ilk Volvo otomobiline, ‘ÖV4’ adı verilmişti. 1927- 1929 yılları arasında 996 adet üretilmiştir. 1929 yılında yerini PV651 modeline bırakmıştır. Satışlar gerçekten iyi gitmiştir ve Volvo, büyük bir başarı elde ederek 1929 yılında kar etmiştir. Elde edilen başarı ve para, firmanın bir motor şirketini satın almasına olanak vermiştir. Böylece, Volvo, ciddi bir otomobil üreticisi konumuna gelmiştir. 1931 yılında, ilk kez ortaklarına kar payı dağıtılmıştır.
1932 yılında, 10,000 adet araç üretim sayısına ulaşılmıştır. Bu aşamadan sonra firma, herkesin satın alabileceği ucuz arabalar üretme stratejisini benimsemiştir. Bu amaçla 1936 yılında PV 51 üretilmiştir.

v2

İkinci Dünya Savaşı sırasında, PV444 modeli geliştirilmiştir. Bu otomobil, savaş döneminin en dikkat çekici otomobillerden bir tanesi olmuştur. Amerikan anlayışı ile Avrupa boyutlarının bir karışımı olan otomobil, gerçek anlamda ilk küçük araçtır. PV444, çok ses getiren bir otomobil olmuştur ve 1960’lı yıllar boyunca en çok satılan modellerden biridir. P1800, Volvo’nun ilk spor otomobilidir ve 1960’lı yılların başında üretilmiştir. Roger Moore’un baş rolde yer aldığı TV dizisi “The Saint”’te yer almıştır ve çok popüler olmuştur.

Güvenlik şuan bile Volvo’nun en fazla önem verdiği şey. Güvenlik anlamında bazı yeniliklerin de öncüsü Volvo olmuştur. 140 modelinin yerine geçen 240 modeli, birçok güvenlik özelliğine sahipti: Burkulma bölgesi, çocuk koltuğu, teleskopik emniyetli direksiyon mili gibi. Yine yeni güvenlik özelliklerinin yer aldığı nispeten daha küçük bir model olan 340, 70’li ve 80’li yıllarda en çok satılan modellerindendir.

v3
90’lar yepyeni bir modelin doğuşuna sahne oldu; Volvo 850. Önden çekişli otomobil, yol tutuş ve güvenlik özellikleri ile birçok ödül kazandı. Artan üretim maaliyetlerine rağmen, bağımsız bir şekilde üretime devam eden sayılı firmalardan birisi de Volvo’ydu. 1993 yılında Renault ile işbirliğinin başarısız olması Volvo’yu yeni pazar stratejileri geliştirmeye yöneltti. Böylece S40 ve V40 modelleri yaratılmış oldu. Bu yeni modeller firmanın nefes almasını sağladı. C70 coupe ve convertible modelleri ile birlikte, Volvo’nun imajı yeniden canlandırdı.

28 Ocak 1998 tarihinde Volvo Cars, AB Volvo’ya devredildi. Bir sonraki yıl şirket tekrar el değiştirdi ve Amerikan otomotiv devi Ford’a 6.45 milyar dolar karşılığında devredildi. Volvo, otomobil biriminin bu satışından gelen para ile bir başka İsveç devi Scania’yı almaya karar verdi. Fakat, bu satış Avrupa Birliği rekabet kuralları nedeniyle iptal olmuştur. Bunun yerine, Volvo, Renault’un ticari araçlar birimini ve Amerikan kamyon üreticisi Mack’ı ( Mack o dönemde Renault bünyesindeydi) satın aldı. Volvo, otomobil birimini satıp, kamyon üretimi üzerine yoğunlaşma kararı aldı. Yeni otomobil geliştirmek maliyetliydi, ayrıca firma büyük otomobil üreticilerinden birisi değildi. Dolayısıyla, daha iddialı olabileceği kamyon sektöründe büyüme yoluna gitti.

v4

GÜNÜMÜZDE VOLVO

Şuan firmanın halihazırda üretimine devam ettiği 12 model ve üretimi durdurulan 32 farklı model bulunmaktadır. Martin Lundstedt firmanın 2015 yılından beri CEO koltuğunda oturmaktadır.

Volvo geleneksel motordan vazgeçiyor! ile ilgili etiketler Volvo Elektrik içten yanmalı motor hibrit
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.