Voleybolun "Hürrem Sultan"ı için transfer yarışı! Başkan açıkladı: Vakıfbank yolu kapandı

Muratpaşa Belediyesi'nde forma giyen ve 'Hürrem Sultan' lakabıyla bilinen Markova Marina için kulüb Başkanı Aydın Kaya'dan açıklama geldi. Transfer dedikodularıyla ilgili konuşan Kaya, etik davranışlar sergilemediği gerekçesiyle Vakıfbank ve Türk Hava Yolları dışında gelecek teklifleri değerlendirmeye alacağını açıkladı.

Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Aydın Kaya, Vodafone Sultanlar Ligi'nde başarılı performans sergileyen 'Hürrem Sultan' lakaplı oyuncusu Marina Markova'nın takımdaki geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Voleybolun "Hürrem Sultan"ı için transfer yarışı! Başkan açıkladı: Vakıfbank yolu kapandı

Kaya, Türk Hava Yolları ve VakıfBank'ın bu transferde etik olmayan hareketlerde bulunduğunu açıkladı.

GUIDETTİ, İZİNSİZ OLARAK MARKOVA İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Aydın Kaya, VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti'nin izin almadan Markova ile iletişime geçtiğini ve Türk Hava Yolları'nın ise maç öncesinde transfer teklifinde bulunduğunu açıkladı.

ETİK DAVRANMAYAN TAKIMLARA TRANSFERİNE İZİN VERİLMEYECEK

Başkan, bu durumları etik bulmadıklarını vurgulayarak, sporcunun bonservisini VakıfBank ve Türk Hava Yolları'na vermeyeceğini diğer tüm tekliflere kapılarının açık olduğunu belirtti.

Voleybolun "Hürrem Sultan"ı için transfer yarışı! Başkan açıkladı: Vakıfbank yolu kapandı - Resim : 2

VOLEYBOLUN 'HÜRREM SULTAN'I MARINA MARKOVA KİMDİR?

Marina Markova, 27 Ocak 2001'de Rusya'nın St. Petersburg şehrinde Natalya Markova ve Alexey Markov'un kızı olarak dünyaya geldi. Çocuk yaşta sporla iç içe büyüdü.

2019-2020 sezonu, Markova'nın kariyerinde önemli bir döneme işaret etmektedir. Ekim 2019'da Syracuse, üst üste dört mağlubiyetle başlayarak ciddi bir orta oyuncu sorunu yaşar.

Transfer dönemi kapanınca dışarıdan oyuncu alımı mümkün olmaz. Ancak Antrenör Leonid Yelin, çözümü 1,98 metrelik smaçör Markova'yı orta oyuncu pozisyonuna çekmekte bulur.

Marina, daha önce St. Petersburg'da az deneyime sahip olmasına rağmen, bu seviyede ne kadar başarılı olabileceği merak konusudur.

Voleybolun "Hürrem Sultan"ı için transfer yarışı! Başkan açıkladı: Vakıfbank yolu kapandı - Resim : 3

Koç Yelin, bu değişiklikle ilgili sorulduğunda, "Hiçbir şüphem yok, bizim çözümümüz Markova" diyerek oyuncusuna olan güvenini açıkça ifade eder.

Markova, orta oyuncu olarak ilk kez sahaya çıktığı Duke Üniversitesi maçında 11 blok yaparak, o sezon bir maçta en çok blok yapan ikinci Syracuse oyuncusu olur. Maçın son setinde alınan üç kritik sayı galibiyete yetmese de, Markova'nın etkileyici performansı tüm izleyicileri büyüler.

Voleybolun "Hürrem Sultan"ı için transfer yarışı! Başkan açıkladı: Vakıfbank yolu kapandı ile ilgili etiketler voleybol
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.