Vladimir Putin dublör mü kullanıyor? İngilizler ayrıntıları böyle inceledi...

İngiliz basını Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin'in seyahatlerinde dublör kullandığını iddia etti. Dublörlerin ise Rus gizli servisi tarafından özel eğitildiği belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 17 Mart 2024'te yapılacak olan seçimlerde yeniden devlet başkanlığı için aday olacağını açıklamasının ardından İngiliz basınında ilginç idialar ortaya atılmaya bşalandı.

DUBLÖR MÜ KULLANIYOR?

İngiliz Daily Mail'in haberinde, Putin'in "dublör" kullandığı iddia edildi. Üç farklı kareyi bir araya getiren İngilizler farklı zamanlarda çekilen bu fotoğraflardaki farklılıkları ortaya koydu.

Fotoğrafların, "aynı kişiye ait olup olmadıklarının sorgulandığı" ifade edilen haberde şöyle denildi:

Putin, yapmak istemediği geziler için görsel ikizler kullanıyor. Kulağıyla ilgili görüntü, bu teoriyi destekliyor.

Vladimir Putin dublör mü kullanıyor? İngilizler ayrıntıları böyle inceledi...

"DUBLÖRLERİ GİZLİ SEVİS EĞİTİYOR"

Haberde, "Tüm bu ziyaretler, plastik cerrahi operasyonları geçiren ve Rus gizli servisleri tarafından Putin'in vekili olarak görev yapmak üzere yıllarca eğitilen dublörler tarafından yapılıyor." cümlelerine yer verildi.

KARANTİNAYA ALINIYORLAR

Personelin, Putin'e yaklaşmadan önce karantinaya alınması gereken "temiz bölgeye" sahip olduğu da öne sürüldü. Buna göre, söz konusu personelin bu bölgeden ayrılabildiği ve kendilerine tahsis edilen alanda dolaşmalarına izin verildiği kaydedildi.

Vladimir Putin dublör mü kullanıyor? İngilizler ayrıntıları böyle inceledi... - Resim : 2

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAT SAFHADA

Putin'in geçen yıl 1 Kasım'dan bu yıl 31 Ekim'e kadar katıldığı toplam 521 resmi etkinliğin incelendiği, bunların yüzde 43'ünde Putin ile muhatapları arasında "gözle görülür şekilde mesafe" olduğu ifade edildi.

Putin'in yıl boyunca 100'den fazla görüntülü toplantı yaptığı belirtilerek, "Putin, insanlarla bizzat iletişim kurması gerekirse, Kremlin'in 'katı güvenlik önlemlerine' başvuruyor." denildi.

Vladimir Putin dublör mü kullanıyor? İngilizler ayrıntıları böyle inceledi... ile ilgili etiketler Putin Vladimir Putin İngiliz Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.