Vize sıkıntısı sürüyor: Her iki başvurudan biri reddediliyor

Avrupa ülkelerine olan seyahatlerde Schengen vizesi problemi sürüyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, her iki başvurudan birinin reddedildiğini açıkladı

Schengen vizelerindeki problemler sürüyor. Vize almak için verilen randevu sayısı düştü, onay süreci uzadı ve ret sayısı yarı yarıya kadar yükseldi.

"RET ORANI YÜZDE 50'LERE YAKLAŞTI"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Schengen vizelerinde sistemli bir şekilde daraltma var. Yaklaşık bin olan randevu sayısı 200'e düşürüldü. Yaklaşık 5'te bir oranında azalma var. Randevu sayısında bunun yanında bir de ret oranlarında ciddi bir artış var. Daha öncelerinde yüzde 10-15 seviyelerinde olan ret oranları 2023'te yüzde 50'lere yaklaşmış vaziyette.

Vize sorunu müşterilerle turizm firmalarını da karşı karşıya getiriyor. Turizm firması yetkilisi Ali Onaran, "Biz turizm acentaları olarak son dönemlerde çok zorlanıyoruz. O yüzden misafirlerimize sigorta yapmalarını öneriyoruz. Ret oranlarının çoğalmasından dolayı da en azından eğer vize alamazlarsa ödedikleri ücret yanmasın." uyarısında bulundu.

KONSERLER İPTAL OLDU

Bazı büyükelçilik yetkilileri vize sürecinin uzamasının başvuru sayısındaki artış ve yoğunluktan kaynaklandığını belirtiyor.

Schengen vizesine en hızlı yanıtı veren ülkenin Yunanistan olsduğunu söyleyen Onaran, "Şu anda en hızlı yürüyen Yunanistan Konsolosluğu diyebiliriz. Diğer konsoloslukların çoğunda bize verdikleri bilgi yoğun olmaları yoğun oldukları için de sürecin ciddi şekilde ötelendiği. Peki vizesiz turlara kayma oldu mu bu süreçte? Kesinlikle tabii ki vizesiz turlara yaklaşık yüzde 40'lar ve 50'ler oranında daha fazla talep oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Sanatçılar Volkan Konak ve Onur Akın da Şengen vize başvuruları reddedildiği için konserlerinin iptal olduğunu açıklamıştı.

Vize sıkıntısı sürüyor: Her iki başvurudan biri reddediliyor ile ilgili etiketler Schengen Vizesi Vize Avrupa
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.