Viyana'daki terörist Avusturya'nın istihbarat elemanı çıktı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da saldırı düzenleyen ve 4 kişiyi öldüren teröristin Avusturya iç istihbarat dairesi için çalıştığı iddia edildi. Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer da böyle bir ihtimalin var olduğunu açıkladı.

Viyana’da 4 kişiyi teröristin 2018'de Türkiye'de tutuklanarak Avusturya'ya iade edildiği açıklanmıştı.

 22 ay hapis cezasına çarptırılan ancak saldırganın cezasını tamamlamadan 11 ay önce şartlı tahliye edilen teröristle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

DEAŞ sempatizanı olduğunu duyurduğu terörist ile ilgili yeni bir açıklamada bulunan  Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer teröristin 'Avusturya iç istihbarat dairesi için çalıştığı iddiasına' da yanıt verdi.

"İHTİMAL VAR" DEDİ, DETAYLARA GİRMEDİ

Katıldığı televizyon programında konuşan Nehammer, böyle bir ihtimalin olduğunu ancak soruşturma devam ettiği için detaylara girmek istemediğini ifade etti.

Saldırının dünyada İslam karşıtlığının körüklenmeye çalışıldığı döneme denk gelmesi ise 'Avrupa kendi vatandaşını öldürtecek kadar mı gözünü kararttı?' sorusunun sorulmasına neden oldu

 

 

Viyana'daki terörist Avusturya'nın istihbarat elemanı çıktı ile ilgili etiketler Viyana Saldırı İstihbarat

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.