Vitamin nedir? Kaç çeşit vitamin vardır? Vitaminlerin özellikleri nelerdir? Hangi vitamin neye iyi gelir?

Toplamda 7 çeşit vitamin olduğu biliniyor. Bunlar A, B, C, D, E, K ve folik asittir. Bunların ortak özellikleri ise vücudu güçlendirmesi ve olası hastalıklara karşı direnç geliştirmesidir. Ancak teker teker vitamin özellikleri nelerdir sorusu da özellikle bağışıklığı güçsüz kimselerin radarında. En çok direnci artıran vitaminler hangi besinlerde bulunur?

Vücut direncini en çok artıran vitaminler kırmızı et, yeşil sebze ve turunçgillerde bulunur. Vücut direncinin düştüğü durumlarda olası hastalıklara da davetiye çıkaran vatandaşlar, vitaminlerle bu duruma dstek olur. Peki, vitamin çeşitleri nelerdir? Vitaminlerin özellikleri ve faydaları haberimizde.

A vitamininin özellikleri göz ve diş sağlığına karşı faydalıdır. Diş etlerinde çekilme ya da kanama gibi problemlere karşı A vitamini kullanılması tavsiye edilir. A vitamini ise en çok bezelye, barbunda ve fasulye de buluhnur.

VİTAMİN NEDİR?

Suda ve yağda erimek üzere vitaminler ikiye ayrılır.

Suda eriyen vitamin çeşitleri: C, B1, B2 ve B6 vitamini.
Yağda eriyen vitamin çeşitleri: A, D, E, K ve folik asit.

B VİTAMİNİ

Cildin daha genç ve dinç gözülmesini sağlayan başlıca vitamin B vitaminidir. Saçların dökülmesini ve kepek oluşumunu engeller.

Vitamin Nedir? Vitamin Çeşitleri, Vitaminlerin Özellikleri Ve Görevleri Nelerdir?

3- C Vitamini:

Suda eriyen bir vitamin türü olan C vitamini en çok elma, mandalina, portakal, kivi ve greyfurtta bulunur. Özellikle grip ve nezle gibi kış hastalıklarına karşı vücut direncini arttırır.

4- D Vitamini:

Hamilelikte vücudun en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerin başında D vitamini yer alıyor. D vitamini açısından zengin olan vitaminler: Ton balığı, havuç, marul, yumurtanın sarısı ve bal.

5- E Vitamini:

En çok E vitamini içeren meyveler muz ve avokado gibi tropikal meyvelerdir. Mide ve bağırsak sağlığına iyi gelen E vitamini kilo vermeye de yardımcı olur

6 - K Vitamini:

Çocukların kemik gelişimini destekleyen K vitamini, kemiklerin çok daha kuvvetli olmasını sağlıyor. Böbreklerde fazla kalsiyum birikmesini önleyerek böbrek hastalıklarına karşı korur.

En çok k vitamini içeren besinlerin başında süt ve yoğurt geliyor. Beslenme uzmanlarına göre yarım yağlı sütler ve laktozsuz yoğurtlar, diğer süt ürünlerine göre daha fazla vitamin içermektedir.

Vitamin nedir? Kaç çeşit vitamin vardır? Vitaminlerin özellikleri nelerdir? Hangi vitamin neye iyi gelir? ile ilgili etiketler sağlık vitamin nedir vitamin çeşitleri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.