Virüsü taşıyıp bulaştıran pozitif vakadan daha fazla!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, rahatsızlandıkları halde hastaneye gitmeyerek virüsü yayan vakalarla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Özlü, "Virüsü taşıyıp bulaştıran sayısı, pozitif vaka sayısından fazla" diyerek izolasyonunu önemini bir kez daha vurguladı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs salgınının devam ettiğine vurgu yaparak, vatandaşlara düşen vakalar üzerine rehavete kapılmamaları ve dikkatli olmaları yönünde önemli uyarılar yaptı.

"TOPLUMDA CİDDİ SAYIDA VİRÜS TAŞIYAN İNSAN VAR"

Koronavirüsü taşıyıp bulaştıran sayısının pozitif vakalardan çok daha fazla olduğunu ifade eden Özlü, “Şimdiden tedbirleri aksatmamak lazım, gevşememek lazım. Rakamlar şu an için iyi. 30 bin civarında rakamlar varken şimdi 6 binleri görmüş olduk. Ama dikkat ederseniz biz nisan ayında ilk vakalar yaşandığı zaman ‘pik’, yani en çok vaka sayısı 5 bindi. Bugün bakıldığı zaman ondan daha yüksek bir sayı var. Yani ciddi sayıda toplumda virüs taşıyan ve dolaşan insanlar var. Tabi ki bunlar test yaptırıp pozitif çıkanlar, bir de test yaptırmayıp pozitif olanlar mevcut. Az semptomatik olanlar veya rahatsız olduğu halde hekime başvurmayanlar, evde kalanlar var. Virüsü taşıyıp bulaştıran sayısı pozitif vaka sayısından daha fazla. Bu yüzden dikkatli olmakta yarar var” dedi.

'HAYATIMI KAYGI İÇİNDE SÜRDÜRÜYORUM'

Vatandaşlardan Cansu Sabu ise sürekli koronavirüs hastalığına yakalanıp yakalanmadığı konusunda tereddütler yaşadığını belirterek, “Her eklem ağrısında, öksürünce ve ya burnum akınca genellikle ‘acaba’ sorusu aklıma gelir. Acaba korona mı oldum? Ben gencim. Bizde çok fazla belirti olmuyormuş. Genellikle taşıyıcı olduğumuz söyleniyor. O yüzden çevremdeki insanlar için endişeleniyorum. Sürekli kaygı içinde yaşıyorum. Şimdiye kadar hiç test yaptırmadım” ifadelerini kullandı.

Hastalığı daha önceden geçirdiğine inanan Begüm Taşdemir de, “Muhtemelen bu hastalığı geçirdim. Ama hiç belirtim olmadı. Ne kadar çok korunursan korun, mutlaka bu hastalık insanı bir şekilde buluyor. Daha önce test yaptırdım. Negatif çıktı. Kendimi kötü hissettiğimde genellikle odamdan bile dışarı çıkmamayı tercih ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘KORONAYI HAFİF ATLATMIŞ OLABİLİRİM’

Abdullah Erbölükbaş ise, “Genellikle vücudumdaki her türlü ağrıda, burun akıntısında korona oldum galiba diyorum. Şimdiye kadar testlerde çıkmış bir pozitifliğim yok. Ama muhtemelen bu hastalığı geçirdim. Hafif atlatmış olabilirim” dedi.

Virüsü taşıyıp bulaştıran pozitif vakadan daha fazla! ile ilgili etiketler Korona Koronavirüs Bilim Kurulu bulaş riski pozitif vaka vaka sayısı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.