Virüse yakalanan bakana maskesiz ziyaret

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro koronavirüs salgınına meydan okumaya devam ediyor. Salgını ilk günden beri ciddiye almayan bir süre önce kendisi de virüse yakalanan Bolsonaro yine skandal bir ziyaretle gündeme geldi. Ülkesinde can kayıplarının her geçen gün artmasına rağmen, Devlet Başkanı, virüse yakalanan bakanı maske takmadan hastanede ziyaret etti.

AŞI ALIMINI REDDETTİ

Brezilya’da koronavirüs salgınında vaka ve can kayıpları artmaya devam ederken, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro salgını ciddiye almamayı sürdürüyor. Bolsonaro, Covid-19 yakalanan Sağlık Bakanı Eduardo Pazuello’yu maskesiz şekilde hastanede ziyaret etti. Ziyaret Pazuello’nun Çin’den 46 milyon doz Covid-19 aşısı olan “CoronaVac” satın alma niyetini açıklaması ve Bolsonaro’nun buna izin vermemesinin ardından geldi.

Virüse yakalanan bakana maskesiz ziyaret

MASKESİZ CANLI YAYIN

Bolsonaro ve Pazuello hastaneden maskesiz şekilde canlı yayın yaptı. Yayın sırasında Pazuello, Bolsonaro’nun Çin aşısı konusundaki kararını reddetmesi hakkında, “Bu kadar basit. Biri emreder, diğeri itaat eder” ifadelerini kullandı. Bolsonaro daha sonra elini Bakan Pazuello’nun omzuna koyarak, koronavirüsü bir kez daha ciddiye almadığını gösterdi.

Pazuello’ya geçtiğimiz Salı günü ateş ve baş ağrısı şikayetlerinin ardından Covid-19 tanısı konulmuştu. Bolsonara ve eşinin yanı sıra şu ana kadar 23 sandalyeli kabinenin yarısı Covid-19’a yakalandı.

Brezilya’da toplam vaka sayısı 5 milyon 303 bin 520’ye, toplam can kaybı ise 155 bin 500’e ulaştı. Brezilya, dünya genelinde salgından en fazla etkilenen üçüncü ülke konumunda bulunuyor.

Virüse yakalanan bakana maskesiz ziyaret ile ilgili etiketler Brezilya bolsonaro
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.