Virgil van Dijk kimdir? Hangi takımda oynamaktadır?

Hollanda milli takımının defans oyuncularından Virgil van Dijk, tecrübesi ve sağlam oyun zekasıyla kısa sürede kendisini kabul ettirmeyi başarmıştır. Katar 2022 Dünya Kupası’nda Hollanda savunmasının temel direği olacak Virgil van Dijk kimdir, hangi takımda oynamaktadır?

Katar 2022 Dünya Kupası’nda Hollanda milli takımının tecrübeli stoperlerinden olan Virgil van Dijk, 31 yaşındadır. Kariyerine WDS '19 Jeugd alt yapısında başlayan yıldız oyuncu Groningen’den Celtic’e transfer olduğunda tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Premier Lig’de Southampton takımıyla yıldızı parlayan Virgil van Dijk son olarak Liverpool’a transfer olmuştur.

Virgil van Dijk Kimdir?

8 Temmuz 1991 tarihinde Breda doğumlu olan Virgil van Dijk, stoper mevkiinde görev almaktadır. 2017-2018 sezonunun başında 84.65 milyon Euro bonservis bedeliyle Southampton’dan Liverpool’a transfer olmuştur.

Virgil van Dijk

Hollanda milli takımının kaptanı olan Virgil van Dijk, aslen Surinamlıdır. Dünyanın şu anda en iyi savunma oyuncularından biri olarak gösterilen yıldız isim gücü, liderliği ve hava hakimiyeti ile tanınmaktadır.

Profesyonel anlamda kariyerine 2011 senesinde Groningen takımıyla başlayan Virgil van Dijk2013-2014 sezonunda 2.75 milyon Euro bedelle Celtic’e transfer olmuş tur. 2 sezon Celtic’de büyük başarılara imza atan oyuncu buradan 15.70 milyon Euro bonservis bedeliyle Southampton ve hemen ardından da son olarak 2017-2018 sezonunun başında 84.65 milyon Euro bonservis bedeliyle Liverpool takımına dahil olmuştur.

Virgil van Dijk

Liverpool takımıyla 2019 Ballon D'or'da 2. olan yıldız isim UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupası'nı kazanmıştır. 17 Ekim 2020'deki Everton maçında Jordan Pickford'ın müdahalesi sonucu büyük çaplı bir sakatlık geçirmiştir.

Adı: Virgil van Dijk
Doğum Yeri: Breda (Hollanda)
Yaş: 31
Boy: 1.93
Mevkii: Defans – Stoper
Kullandığı Ayak: Sağ ayak
Oynadığı Takım: Bayern Münih
Güncel Piyasada Değeri: 50 milyon Euro
Instagram: @virgilvandijk

Virgil van Dijk kimdir? Hangi takımda oynamaktadır? ile ilgili etiketler Virgil van Dijk Hollanda Liverpool 2022 FIFA Dünya Kupası Katar
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.