Vida'ya büyük şok!

Hırvatistan Milli Takımı'nın oyuncusu Vida'nın sözlerine gelen tepkiler üzerine FIFA soruşturma başlattı.

Skor'un haberine göre; 2018 Dünya Kupası Çeyrek Final turunda Rusya’yı penaltılarla eleyen Hırvatistan’da büyük sevinç yaşanırken savunma oyuncusu Domagoj Vida’nın maç sonu çekilen bir videoda söylediği sözler başını ağrıtacak.
 
Normal süresi 1-1 biten maçın 100. dakikasında attığı kafa golüyle Hırvatistan’ı 2-1’lik üstünlüğe taşıyan Beşitaş’ın tecrübeli savunmacısı Vida, Hırvatistan’ı sevince boğarken 115. dakikda Mario Fernandes’in golüyle maç penaltılara gitti. Penaltı atışları sonucunda turnuvanın ev sahibi Rusya’yı 4-3 eleyen Hırvatistan, yarı finalde İngiltere’nin rakibi oldu.
 
Maçtan sonra Hırvatistan teknik heyetinden Ognjen Vukojevic’in çektiği bir videoda konuşan Vida, “Bu zafer Ukrayna için” sözlerini sarfediyor. Video kısa sürede sosyal medyada yayılırken Rus halkı yıldız futbolcuya büyük tepki gösterdi.
 
Rusya’nın Ukrayna’ya bağlı olan Kırım’ı 2014 yılında ilhak etmesinden bu yana iki ülke arasında uzun süredir süren büyük bir gerginlik söz konusu. Bu nedenle bazı Rus taraftarlar, FIFA’ya başvurularak Vida’nın ceza alması için harekete geçilmesi gerektiği görüşünde. FIFA’nın da politik atıldığı gerekçesiyle soruşturma Vida hakkında başlattığı öğrenildi.
 
Olayla ilgili açıklama yapan Vida ise, “Galibiyet Hırvatistan için. Politika yok. Şaka var. Dinamo Kiev’de oynadığı için Ukrayna’da arkadaşlarım var. Rus halkını seviyorum. Sadece bir şakaydı” dedi.
 
29 yaşındaki savunmacı Vida, 2013 yılında Dinamo Zagreb’ten Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’e transfer olmuştu. Başarılı futbolcu geçtiğimiz sezon ara transferde siyah beyazlı ekibe geldi.

Vida'ya büyük şok! ile ilgili etiketler FIFA Ceza Vida
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.