VGM burs sonuçları sorgulama ekranı 2020!

VGM burs sonuçları sorgulama ekranı! Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru sonuçları büyük bir heyecanla bekleniyordu. Vakıflar Genel Müdürlüğü 2019-2020 eğitim yılı yükseköğrenim burs başvuru sonuçları açıklandı. Peki VGM burs sonuçları nasıl öğrenilir? Detaylar haberimizde...

VGM burs sonuçları sorgulama ekranı! Adaylar tarafından büyük bir merakla beklenen Vakıflar Genel Müdürlüğü, ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs sonuçlarını açıklandı. Öğrenciler ise ise sonuçlarını nasıl öğreneceklerini araştırıyorlar.

VGM BURS BAŞVURU SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

VGM burs başvuru sonuçları, kurumun resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabiliyor. TC Kimlik Numarası, ad, soyad, doğum tarihi ve baba adı bilgileri ile sonuçları görüntüleyebilecek.

VGM BURS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

2020 VGM BURSU NE KADAR?

VGM “2020 yılında burs miktarlarımız artırılmıştır. 2020 Ocak ayından itibaren ortaöğrenim bursu 75,00 TL, yükseköğrenim bursu 300,00 TL ve yabancı uyruklu yükseköğrenim bursu ise 600,00 TL olarak ödenmeye başlanacaktır.” açıklamasında bulundu.

KİMLER VGM BURSLARINDAN FAYDALANAMAYACAK?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs Verilmeyecek Öğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;
a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,
b) Yabancı uyruklu öğrencilere,
c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,
ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,
d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,
e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere
f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere
yükseköğrenim bursu verilmez. Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;
(Değişik:RG-11/1/2016-29590) Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.

VGM burs sonuçları sorgulama ekranı 2020! ile ilgili etiketler Öğrenci burs VGM
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.