VGM, 186 personel alımı yapacak! İşte, başvuru şartları...

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4'üncü maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere 186 sözleşmeli personel alacak. Başvurular, 14 Aralık 2023 tarihine kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek. İşte, başvuruların ayrıntıları...

Genel Müdürlük, 26 Sosyal Çalışmacı, 87 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, ve 73 Destek Personeli (55 Temizlik Görevlisi ve 18 Şoför) olmak üzere toplamda 186 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Başvurular, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşıyan adaylar arasından yapılacak.

VGM, 186 personel alımı yapacak! İşte, başvuru şartları...

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuruda bulunacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşıması gerekiyor. Ayrıca güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucunun olumlu olması, başvurunun son günü itibarıyla aranan genel ve özel niteliklere uygunluğu, 2022 yılı KPSS (B) grubu sınavına girmiş olma ve özel şartlarda belirtilen puan türlerinden asgari puanı almanın yanı sıra, 18-35 yaş aralığında olmak da aranan şartlar arasında yer alıyor.

Adayların sağlık durumu da önemli bir kriter olarak belirlenmiş. Görevini yapmaya engel vücut ve akıl sağlığı ile engeli bulunmamak gerekiyor. Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonu için adayların özel güvenlik hizmetleri ile ilgili sağlık kurulu raporu da sunmaları isteniyor.

Adaylar, başvurularını 07 Aralık 2023 tarihinden itibaren 14 Aralık 2023 tarihine kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvuruların şahsen veya posta yoluyla kabul edilmeyeceği, başvuruların eksiksiz ve belirtilen şartlara uygun olarak yapılması gerektiği vurgulanmış.

Sözlü sınavla alım yapılacak pozisyonlar arasında Sosyal Çalışmacı ve Koruma ve Güvenlik Görevlisi bulunuyor. Bu pozisyonlar için adaylar sözlü sınavda şu konularda değerlendirilecek:

  • Pozisyon unvanına ilişkin mesleki bilgi düzeyi,
  • Kavrama, muhakeme etme, özetleme ve ifade etme yeteneği,
  • Liyakat, temsil kabiliyeti, mesleğe uygun davranış ve tepkiler,
  • Özgüven, ikna kabiliyeti ve inandırıcılık,
  • Genel yetenek ve genel kültür,
  • Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık.

Başvuran adayların sözlü sınavda başarılı olabilmeleri için komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması gerekiyor.

Sözlü sınav sonuçlarına göre başarılı olan adaylar, Vakıflar Genel Müdürlüğü internet adresi ve Kariyer Kapısı üzerinden duyurulacak. İtirazlar ise başvuru sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 5 iş günü içinde yazılı olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı'na yapılabilir.

SONUÇLAR NERDEN AÇIKLANACAK?

Sözlü sınav sonuçları açıklandıktan sonra, başvuruların değerlendirilmesi tamamlandığında sonuçlar Vakıflar Genel Müdürlüğü internet adresinden ve Kariyer Kapısı üzerinden öğrenilebilecek. Ancak, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacak.

Yerleşmeye hak kazanan adayların işe başlamak için gerekli belgeler, belirtilen süre içerisinde ilan edilecek ve ayrıca tebligat yapılmayacak. Belirtilen süre içinde belgelerini teslim etmeyen veya müracaat etmeyen adaylar haklarını kaybedecekler.

VGM, 186 personel alımı yapacak! İşte, başvuru şartları... ile ilgili etiketler personel alım ilanı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.