Vezneciler saldırısına 6 tutuklama

7 Ekim 2016 tarihinde Fatih Vezneciler'de bombalı araçla düzenlenen terör saldırısı sonucunda beşi polis 12 kişi can vermişti. Teröristin de olay yerinde öldüğü terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında 28 Ekim'de yapılan operasyonda 10 kişi gözaltına alınmıştı. Saldırı ile bağlantıları tespit edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik 28 Ekim tarihinde bir operasyon düzenledi.

Eş zamanlı operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında adreslerde yapılan aramalarda ise tabanca ve bu tabancaya ait 6 fişek, dijital materyaller, örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

2016 yılında Fatih Vezneciler gerçekleştirilen bombalı saldırıda keşif yaptıkları ve lojistik destek sağladıkları belirtilen 10 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 4'ü adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 6 kişi ise çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BOMBALI ARAÇ SALDIRISI DÜZENLENMİŞTİ

Terör saldırısı 7 Haziran 2016'da İstanbul'un Fatih ilçesinin Vezneciler semtinde sabah saat 08:40 sıralarında

Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısında 5'i polis memuru, 7'si sivil olmak üzere 12 kişi can verdi. 36 kişinin de yaralandığı saldırıda saldırgan da parçalanarak öldü. 

Vezneciler saldırısına 6 tutuklama ile ilgili etiketler Saldırı polis vezneciler pkk/kck bombalı saldırı bombalı araç
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.