Vergi borcu sorgulama nasıl nereden yapılır? Vergi borcum var mı? (e devlet)

Milyonlarca vatandaş hergün internetten Vergi borcum var mı? Vergi bocumu nasıl öğrenirim? Vergi borcu sorgulama nasıl yapılır? gibi soruların yanıtını arıyor. Vergi borcu sorgulama ile devlete bir borcunuzun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Peki Vergi borcu sorgulama ve ödeme nasıl yapılır? İşte vergi borcunuzun olup olmadığını öğrenmenin yolu...

Vergi borcu sorgulama işlemini birkaç yoldan yapmak mümkün. Vergi borcum var mı? Vergi bocumu nasıl öğrenirim? Vergi borcu sorgulama nasıl yapılır? sorularına en kolay yanıt e devlet üzerinden veriliyor. E devlet üzerinden giriş yaparak vergi bocu sorgulama yapabilirsiniz. Ayrıca GİB resmi sitesinden de Vergi borcum var mı? Vergi bocumu nasıl öğrenirim? Vergi borcu sorgulama nasıl yapılır? sorularının yanıtını öğrenmeniz mümkün. Tüm detaylar haberimizde...

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

VERGA

Vergi borcu sorgulama ile devlete ödemeniz gereken borcun olup olmadığını öğrenmeniz mümkündür. Vergi borcu sorgulama artık çok kolay bir işlem haline gelmiştir. Vergi borcu sorgulama bir kaç farklı yoldan yapılabilir.

Belli bir geliri olan ve ülkemiz vatandaşı olan her bireyin yerine getirmesi gereken sorumluluklar bulunmaktadır. Herkesin kendisine göre sorumlulukları bulunmaktadır. Bu sorumluluklardan bazıları ise devlete karşı olan sorumluluklardır. Devlete karşı olan sorumlulukların başında ise vergi ödemek gelmektedir. Ödenen vergiler hizmet olarak vatandaşlara geri dönmektedir. Vatandaşlar ödedikleri vergiler sayesinde devletin hizmetlerini almaktadır. Devlet çöp toplama, çevre düzenleme, ulaşım gibi hizmetleri vatandaşlara bu ödenen vergiler sayesinde hizmet vermektedir. Geliri olan vatandaşlar vergi ödemek zorundadır. Ödenmesi gereken vergiler vatandaşların gelir miktarlarına göre belirlenir. Yani düşük geliri olan vatandaşlar düşük vergi miktarları öderken geliri yüksek olan vatandaşlarda yüksek miktarlarda vergi ödemeleri gereklidir. Ödemesi gereken vergi miktarlarını vergi borcu sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilir. Yaşadığınız şehirde bulunan vergi dairelerine giderek ne kadar vergi ödemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

VERGG

Vergi dairelerine maaş bordronuz ile beraber giderek ne kadar vergi ödemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Vergi borcu sorgulama işlemini internet üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Şifresiz olarak internet üzerinden vergi borcu sorgulama işlemini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi ödeme işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden bir de e-devlet şifreniz ile E-Devlet sisteminden vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden vergi borcu sorgulama işlemi için ana sayfada yer alan internet vergi dairesi bölümüne girmeniz gereklidir. Bu sayfada yer alan sorgulama seçeneklerinden borç bilgilendirme servisine girmeniz gereklidir. Vergi dairesine gitmeden vadesi gelmiş ve gelmemiş borçlarınızı bu sayfadan sorgulayabilirsiniz. Bu sayfaya girdikten sonra uyarıları dikkatlice okumanız gereklidir. Daha sonra T.C. kimlik bilgileri ile giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan seri ve numarasını girdikten sonra annenizin, babanızın, eşinizin veya çocuğunuzun T.C. kimlik numarasını girmeniz gereklidir.

resized_6a94e-6d1c4604paralar

Daha sonra annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfini girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden şifresiz olarak vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Şifresiz olarak vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi E-Devlet şifreniz ile E-Devlet sisteminden vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamanız gereklidir. Açılan giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer üzerinde T.C. kimlik numaranız bulunan nüfus cüzdanınız ile PTT kurumlarından 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne giriş yapmanız gereklidir. E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra Gelir İdaresi Başkanlığını bulmanız gereklidir. Gelir İdaresi Başkanlığının alt hizmetlerinden vergi borcu sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Vergi borcu sorgulama nasıl nereden yapılır? Vergi borcum var mı? (e devlet) ile ilgili etiketler e-Devlet GİB vergi borcu sorgulama Vergi borcu vergi borcu nasıl öğrenilir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.