Velilere PCR testi zorunlu mu?

6 Eylül 2021 tarihinde başlayacak olan PCR testi zorunluluğu ile birlikte okulların açılmasına az bir zaman kala velilere PCR testi zorunluluğu olacak mı sorusu akıllara geldi. Aşı olmayan öğretmenler için haftada 2 kez aşı zorunluluğu olması velilerin aklını karıştırdı.

Okulların açılmasına sayılı günler kala PRC testi zorunluluğu getirilmesi öğrenci velilerini de yakından ilgilendirdi. Milyonlarca kişi PCR testi zorunluluğu konusunda araştırmalarına devam ederken İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgeleri yakından takip eder oldu.

Velilere PCR Testi Zorunluluğu Var Mı?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine PRC testi konulu genelge gönderildi. Yayımlanan genelge doğrultusunda; başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek görevlilerden aşı olmamış veya başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek görevlilerden aşı olmamış isteneceği kaydedildi.

PCR testi sonuçlarının okul idareleri tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacağı belirtildi.

En çok merak edilen konular arasında yer alan PCR testi zorunluluğu ise veliler ve öğrenciler için olmayacağı konusu oldu.

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, eğitim sürecinin devamı açısından öğretmenler ve okul çalışanlarıyla birlikte velilerin de aşı olmaya çok özen göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Velilere PCR testi zorunlu mu? ile ilgili etiketler pcr PCR testi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.