Ve ilk uydu sinyalleri geldi! Kayıp denizaltı için umut ışığı

Patagonya açıklarında sırra kadem basan denizaltıdan alınan kısa sinyaller, 44 mürettabatın hayatta olma ihtimalini artırdı. Geçtiğimiz günlerde 44 mürettebatıyla kaybolan denizaltı'dan ilk sinyaller geldi. Dört ve 36 saniye arasında değişen sinyaller, bir ABD uydusu tarafından tespit edildi. Patagonya açıklarında 44 mürettebatıyla kaybolan denizaltı bulundu mu? Denizaltıdan sağ çıkan var mı detaylar haber özette...

Patagonya açıklarında sırra kadem basan denizaltıdan alınan kısa sinyaller, 44 mürettebatın hayatta olma ihtimalini artırdı. Geçtiğimiz günlerde 44 mürettebatıyla kaybolan denizaltı'dan ilk sinyaller geldi. Dört ve 36 saniye arasında değişen sinyaller, bir ABD uydusu tarafından tespit edildi. Patagonya açıklarında 44 mürettebatıyla kaybolan denizaltı bulundu mu? Denizaltıdan sağ çıkan var mı detaylar haber özette...

a

İLK SİNYALLER GELDİ!

Arjantin, 44 mürettebatıyla okyanusta kaybolan denizaltıdan ilk sinyallerin geldiğini duyurdu.

Arjantin Savunma Bakanlığı, denizaltının verdiğine inanılan yedi uydu çağrısı tespit edildiğini ancak alınan çağrılar kısa sürdüğü için kayıp araçla irtibat kurulamadığını resmen açıkladı. Dört ve 36 saniye arasında değişen sinyaller, bir ABD uydusu tarafından tespit edildi.

Savunma Bakanlığı'nın açıklaması, uluslararası haber ajansları tarafından 'acil' koduyla geçildi.

Radardan çıkan ARA San Juan adlı denizaltıdan son 24 saatte geldiği tahmin edilen sinyaller, mürettebatın hayatta olma ihtimalini artırdı.

Güney Atlantik'ten dönerken kaybolan denizaltıda elektrik sorunu yaşandığı sanılıyor.

Arjantin donanması, ARA San Juan ile son telsiz bağlantısını dört gün önce Patagonya sahillerine yaklaşık 432 kilometre mesafede kurmuştu.

Uluslararası bir ekip, dört gündür bölgede denizaltını arıyor. Arama çalışmalarına ABD Hava Kuvvetleri de keşif uçağıyla katılıyor.

patagonya

PATAGONYA NEREDE?

Şili ve Arjantin’in güneyinde yer alan bölgeye “Patagonya” denilmektedir. Bu bölgenin kuzeyinde Arjantin sınırlarında bulunan Rio Colorado nehri ile Şili sınırlarında bulunan Bio Bio nehri bulunur. Güneyinde ise Magellan Boğazı yer almaktadır. Patagonya adının Magellan Boğazı’nın kaşifi Ferdinand Magellan tarafından verildiği iddia edilmektedir. Ferdinand Magellan’ın, Magellan Boğazı’ndan geçerken bölgede gördüğü yerlileri yüzlerindeki boyalar ve ilginç kıyafetleri (guanako postları) nedeni ile “Patagon” adındaki canavarlara benzeterek bölgeye “Patagonların yeri” anlamında “Patagonya” adını verdiği rivayet edilir.

EN ÖNEMLİ GELİR KAYNAĞI TURİZM

Patagonya nüfusu çok az olan bir bölgedir. Nüfus yoğunluğu ortalama metrekare başına iki kişidir. Kasım ve Şubat aylarında genelde turist çeken bölgede en ilgi çeken görülmeye değer yerler arasında başı çekenler; Arjantin tarafında bulunan Perito Moreno Buzulu ile Şili tarafında bulunan Torres del Paine adındaki milli parktır. Yöre halkının en önemli gelir kaynağı turizm gelirleridir. Son dönemlerde Patagonya’ya giden turist sayısında artışlar gözlemlenmektedir. Yöredeki bir diğer önemli gelir kaynağı ise daha çok Arjantin tarafında gerçekleşen koyun yetiştiriciliğidir. Ünlü markaların yün tedariki amacı ile ilgi gösterdiği yörede yün fiyatları da doğal olarak yükselmiştir.

EN BÜYÜK İKİNCİ BUZUL ALANI

Patagonya’nın bitki örtüsü yoğun steplerden müteşekkildir. “Pampas” adı verilen otluk stepler bölgeye hakim olan bitki örtüsüdür. İklim ise ikiye bölünmüştür. And Dağları’nın engelleme yapıyor olmasından ötürü Arjantin tarafında daha kurak bir iklim söz konusu iken, Şili tarafı daha yağışlı bir iklime sahiptir. Zira, bu tarafta bulunan Valdivia Yağmur Ormanları bölgeye çok fazla yağmur çeken önemli bir unsurdur. Patagonya oldukça rüzgarlı bir bölgedir. Şili’de bulunan buzul alanın, dünyanın, kutuplardan sonraki, en büyük buzul alanları olduğu kabul edilmektedir. Güneyde bulunan Ateş Toprakları (Tierra del Fuego) bölgesinde yarı Antarktika iklimi hakimdir. Patagonya bölgesinde en sık görülen hayvanlar guanako, nandu ve kondordur. Çok sayıda flamingo kuşu, deniz kuşu da görmek mümkündür.

Ve ilk uydu sinyalleri geldi! Kayıp denizaltı için umut ışığı ile ilgili etiketler Denizaltı patagonya 44 mürettebat abd uydusu denizaltı bulundu mu