'Korona kitapların raflardaki yerlerini de değiştirdi'

Koronavirüs salgını döneminde tüm dünyaya 'evde kal' çağrıları yapıldı. Bu çağrılara uyan insanların büyük bölümü vakit geçirmek için kitaplara yöneldi. Salgın okuyucuların okuma tarzlarını da etkiledi. Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, söz konusu duruma ilişkin Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci kitapseverlere yaradı. Yoğun ve tempolu iş hayatında dergi ve kitap okumaya fırsat bulamayan insanlar, evde kaldıkları pandemi günlerinde bolca okuma imkanı buldu.

Çok sayıda yayınevi bu dönemde çeşitli indirim kampanyaları düzenledi, bu ise yayınevlerinin online kitap satışlarını ciddi oranda artırdı. 

Salgın beraberinde okuma alışkanlıklarının da değişimini getirdi. Tüm dünyada salgın konulu kitaplara ilgi arttı. 

''KORONA KİTAPLARIN RAFLARDAKİ YERLERİNİ DE DEĞİŞTİRDİ''

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, söz konusu duruma ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

''Koronavirüs kitapların raflardaki yerlerini de değiştirdi.'' diyerek İtalyanlar tarafından çizilen karikatürü paylaşan Göktaş, karikatürde yer alan ''Hemen hemen hepsinin yeri değişti... Turizm ve gezi kitapları bilimkurgu bölümüne, politika kitapları mizah bölümüne, salgın hastalıklara dair kitaplar ise pratik bilgiler bölümüne alındı...'' ifadelerine verdi.

'Korona kitapların raflardaki yerlerini de değiştirdi'

'Korona kitapların raflardaki yerlerini de değiştirdi' ile ilgili etiketler Korona kitap kütüphane okuma alışkanlık raf
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.