Vatandaşlık alan ilk robot, Sophia Türkiye'ye geliyor!

Bahçeli'nin gösterdiği tepkiyle ülkemizde gündeme gelen, dünyanın en akıllı ve ilk vatandaşlık alan robotu olma özelliğini taşıyan Sophia Türkiye'ye gelmeye hazırlanıyor.

Dünyanın vatandaşlık alan ilk robotu Sophia, 19 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek olan Marketing Meetup’a konuk olacak ve merak edilen soruları yanıtlayacak.

MERAK EDİLENLERİ CEVAPLAYACAK!

Birleşmiş Milletler Genel Kurul Komite Üyesi ve dünyanın ilk robot vatandaşı Sophia, 19 Nisan tarihinde Uniq İstanbul kompleksinde gerçekleştirilecek olan 5. Marketing Meetup 2018’e katılacak.Hanson Robotics ile Las Vegas Üniversitesi tarafından geliştirilen ve son olarak eklenen ünitelerle tam bir bedene kavuşan Sophia, konferansta merak edilen sorulara yanıt verecek.

"NE YAPMAK, NEREYE VARMAK İSTEMEKTEDİR?"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaklaşık 2 ay önce gerçekleşen partisinin grup toplantısında, “Suudi Arabistan bir Hollywood yıldızına benzetilen, robota dünyada ilk kez vatandaşlık vererek ne yapmak, nereye varmak istemektedir? Nasıl bir hüsran, husumet kutsal topraklarda hakimiyet kurmuştur?” ifadelerini kullanarak Suudi Arabistan’a tepki göstermişti.

Sophia_robot_2

2018'DE BİR BEDENE SAHİP OLMUŞTU

Hong Kong’lu araştırmacıların geliştirdiği insansı robot Sophia’nın artık bir bedeni de var. Sophia ayakkabıları ve eteğiyle kameraların karşısına geçerek ilk adımlarını attı.

Daha önce yalnızca kafadan ibaret olan Sophia’nın artık bir bedene sahip olması, geliştirici ekip için aşılması gereken yeni zorluklar anlamına geliyor.

Vatandaşlık alan ilk robot, Sophia Türkiye'ye geliyor! ile ilgili etiketler robot Devlet Bahçeli sophia nereye varılmak istenmekte
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.