Vatandaşa yardım sözü veren Kılıçdaroğlu sözünü tutmadı

Sel felaketinin yaşandığı Van'ın Başkale ilçesi Esenyamaç Köyü'nü ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara beyaz eşya, gıda, cami ve taziye evi sözü vermişti. CHP liderinin verdiği sözleri aylar geçmesine rağmen yerine getirmediği ortaya çıktı. Esenyamaç Muhtarı Ayhan Korkmaz "Valilikten kaymakamlıktan gıda kolileri, kömür, iş makinesi ve ne istediysek geldi. Kılıçdaroğlu’nun sözünden haber yok. İlçe başkanı sallayıp duruyor." dedi.

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç mahallesi ve Onikidere mezrasında yaşanan sel felaketinin üstünden aylar geçti. Hasar gören evlerin yıkım çalışmaları tamamlandı ve vatandaşın yaraları sarıldı.

CHP LİDERİ AFET BÖLGESİNE GİTMİŞTİ

Afetin hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyetle bölgeye giderek ziyarette bulundu. Daha sonra Köy Muhtarı Ayhan Korkmaz'dan yaşanan afete ilişkin detaylı bilgi aldı.

VATANDAŞA SÖZLER VERDİ

Burada açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, “Gıda konusunda, ev eşyaları konusunda ne gerekiyorsa yapacağız. Ben burada olmayacağım muhtar sağ olsun bize bildirecek. O listeye uygun olarak bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacağız. Yazdırmayı unutmayın. Çamaşır makinası olur, buzdolabı olur, televizyon olur hepsini verin. Ev konusunda da elimizden geleni yapacağız. Taziye evini, camiyi yapacağız” dedi.

Vatandaşa yardım sözü veren Kılıçdaroğlu sözünü tutmadı

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Esenyamaç Köyü Muhtarı Ayhan Korkmaz, Ağustos ayında verilen bu sözlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Esenyamaç Köyü Muhtarı Ayhan Korkmaz şunları söyledi:

"BUGÜN YARIN DİYE BENİ OYALIYORLAR"

Taziye evi yaptırmadı. Vatandaş bizi sıkıştırıyor. Milletin huzurunda söz veriyoruz bir de cami yapacağız demişti. Biz de bekliyoruz işte ara sıra CHP’li yetkilileri de arıyoruz. Artık kış geldi zaten inşaat yapmak mümkün değil. Bugün yarın diye beni oyalıyorlar.

"BEYAZ EŞYA SÖZÜ VERDİLER"

Caminin nerede yapılacağını konuştular, Esenyamaç’ın ortak arazisini gösterdik ama orada kaldı. Oradan da ses çıkmadı. Beyaz eşya sözü verdiler 90 hane için. İlçe başkanı Aykut Bey beni arıyor bugün yarın gelecek diye. Gıda için bir şeyler gönderdiler hak geçmesin şimdi. Kılıçdaroğlu dedi ki “Muhtarınız burada liste yazsın göndersin söz veriyorum”. Gelmedi efendim.

Valilikten kaymakamlıktan istediğimiz her konuda, iş makineleri olsun, kaymakamlıktan gıda kolileri vs her haneler aldı. Sadece evi yıkılanlar değil. En az 500 ton kömür aldık. Herkese dağıttık bol bol yetti. Kaymakam bey her haneden liste istedi verdim her birine yardım gitti.

Vatandaşa yardım sözü veren Kılıçdaroğlu sözünü tutmadı ile ilgili etiketler Van Kemal Kılıçdaroğlu CHP Başkale sel felaketi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.