Vasilije Micic kimdir? Kaç yaşında, nereli? Final Four MVP nedir?

THY Euroleague’de Anadolu Efes forması giyen Vasilije Micic, Barcelona maçına damgasını vurdu. Finalde Barcelona karşısında harika bir oyun ortaya koyan Vasilije Micic kimdir sorusunun cevabını aradı. Peki, Final Four MVP nedir?

THY Euroleague’de Anadolu Efes finalde Barcelona’yı 86-81 devirerek şampiyon oldu. Finalde muhteşem oyunu ile Anadolu Efes’ten Vasilije Micic takım arkadaşı Shane Larkin ile beraber Finaş Four MVP’si oldu.

Vasilije Micic Kimdir?

Basketbola Sırbistan’ın Zeleznik takımı altyapısında başlayan Vasilije Micic, 2010-11 sezonunda Sırbistan’ın Mega Vizura takımı ile sözleşme imzaladı. Burada geçirdiği dört sezonun ardından 2014 yılında Almanya’nın Bayern Münih takımına transfer olan Micic, 2015 Aralık ayına kadar burada forma giydi. 2015-16 sezonunun kalan bölümü için Sırbistan’ın Kızılyıldız takımına geçen başarılı oyuncu, 2016-17 sezonunda Tofaş’a transfer oldu. Vasilije Micic, 2017-18 sezonunda Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımında forma giydikten bir sezon sonra takımımıza transfer oldu.

2015-16 sezonunda Kızılyıldız forması ile Sırbistan Ligi şampiyonluğu yaşayan Micic, 2016 yılında da Adriyatik Ligi şampiyonluğu sevinci yaşadı. Micic, geçtiğimiz sezon ise Zalgiris Kaunas ile Litvanya Kupası sevinci yaşadı. 2011 yılında Polonya’da düzenlenen U18 Avrupa Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda ikincilik kürsüsüne çıkan Sırbistan U18 Takımı’nda ve 2013 yılında Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen U19 Dünya Şampiyonası’nda yine gümüş madalya kazanan Sırbistan U19 Milli Takım’ında forma giydi. Micic, 2018-19 sezonunda takımımızda Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu, Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci ve Euroleague ikinciliği, 2019-20 sezonu başında da Cumhurbaşkanlığı Kupası sevinci yaşadı.

Geçtiğimiz sezon Turkish Airlines Euroleague’de 24 karşılaşmada 30:34 dakika süre alan Micic, 14,5 sayı, 2,5 ribaunt ve 5,8 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Başarılı oyuncumuz ING Basketbol Süper Ligi’nde ise 16 karşılaşmada 25:47 dakika ortalama süre alarak 12,3 sayı, 1,9 ribaunt ve 6,4 asist ortalamaları yakaladı.

Final Four MPV Nedir?

Herhangi bir sezonda EuroLeague Dörtlü Final'da olağanüstü veya en iyi performansı gösteren basketbol oyuncularına verilen ödüldür. Ödül genellikle Final Four'un en iyi takımı ya da şampiyon olmayı başaran takımın en iyi oyuncusuna verilmektedir. Genellikle Avrupa profesyonel kulüp basketbolu arasında en prestijli bireysel ödülü olarak kabul edilir. Ödül ilk kez Final Four MVP adında 1987-1988 sezonunda verilmiştir. Ondan önce 1958 yılından 1987 yılına kadar Euroleague Finali sayı kralı adında ödül verilmekteydi.

Vasilije Micic kimdir? Kaç yaşında, nereli? Final Four MVP nedir? ile ilgili etiketler Anadolu Efes Vasilije Micic
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.