Vasilije Micic: Basketbolcu olmasaydım kayakçı olurdum

THY Euroleague'in elit oyuncuları arasında yer alan Anadolu Efes'in Sırp guardı Vasilije Micic, "Basketbolcu olmasaydım kayakçı olurdum" dedi. 27 yaşındaki yıldız, "Dağlık bir bölgede büyüdük, ilk spora başladığım yer de orası. Oradaki özgürlüğümüz paha biçilemezdi" dedi.

Anadolu Efes'in yıldız guardı Vasilije Micic, İstanbul'da oynamaktan çok mutluğu olduğunu, bu şehri ve insanlarını çok sevdiğini söyledi. THY Euroleague'e son olarak, Efes'in Barcelona'yı deplasmanda 86-88 yendiği maça 26 sayı ve 30 verimlilik puanıyla damga vuran Sırp yıldız, Corendon Airlines'ın yeni projesi "Corendon Sport Talks"ın birinci bölümüne konuk oldu.

Babasının hayatında önemli bir yeri olduğunu belirten 27 yaşındaki basketbolcu, "Kendisi de bir spor hocası, bana sporun temellerini öğreten oydu. Dağlık bir bölgede büyüdük, ilk spora başladığım yer de orası. Onun dışında her şeyi o öğretti. Annemi iki yıl önce  kaybettim.  Çocukluk dönemimin bir bölümünü Sırbistan'ın en ünlü dağı ve kayak merkezi Kopaonik Dağı'nın çevresinde geçirdim. Kopaonik, çok turistik bir yer ama 10-15 günlüğüne. Ben yılın 12 ayı orada yaşıyordum. Daha iyi bir çocukluk hayal edemezdim. Oradaki özgürlüğümüz paha biçilemezdi" diye konuştu. 

Vasilije Micic: Basketbolcu olmasaydım kayakçı olurdum

Bu sezon THY Euroleague'de 15.5 sayı, 5 asist ve 15.2 verimlilik puanı ortalamaları yakalayan Micic, basketboldan önce profesyonel kayak yaptığını anlatarak, "Hayli de başarılıydım. Okulda başladım basketbol oynamaya. Genç yaşta Kızılyıldız'a adım attım. İlk büyük gelişimimi FNP'de hissettim, Sırbistan'da hayli ünlü bir basketbol akademisi, Kızılyıldız ile iş birliği içindeler. Basketbol kariyerimi böyle inşa etmeye başladım" ifadelerini kullandı. 

Mega Vizura'da profesyonel olan, Türkiye'de TOFAŞ, Avrupa'da da Bayern Münih ve Zalgiris formaları giyen Micic, şöyle devam etti:

"Türkiye'ye geldikten sonra burayı sevmeye başladım açıkçası. Bu ülkeyi çok seviyorum. Buradaki insanların mantalitesini seviyorum. Bir gün İstanbul takımlarında oynamak istiyordum, o da gerçek oldu. Sonrasında ise Zalgiris Kaunas'a gitmem önemli bir hareketti diyebilirim. Zalgiris Kaunas'ın ardından ise Anadolu Efes'e gelme kararı aldım. İlk sezonumda EuroLeague'de 2. olarak çok başarılı olamasak da ben çok iyi hissetmiştim.  İstanbul da en sevdiğim şehir. Çok güzel bir şehir, çok seviyorum."

Vasilije Micic: Basketbolcu olmasaydım kayakçı olurdum ile ilgili etiketler Anadolu Efes Vasilije Micic THY Euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.