VAR uygulaması olsaydı Ozan Tufan'ın golü...

Spor Toto Süper Lig’de gelecek sezon uygulanması beklenen VAR sistemiyle ilgili çeşitli tartışmalar devam ederken, söz konusu sistem geride bıraktığımız haftada offline olarak denendi.

Türkiye Futbol Federasyonu Eski Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin, A Spor’da konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Keskin’in yaptığı açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

“VAR OLSAYDI OZAN’IN GOLÜ İPTAL EDİLECEKTİ”

Sisteme göre VAR nelere karışabilir? Penaltı, gol, kırmızı kart ve oyuncu karışıklığında değişmesi gereken kararlar. Fenerbahçe maçında da böyle bir şey vardı. VAR olsa değişecekti. Ozan Tufan’ın attığı golde de eğer VAR, atağın başlangıcının faul olduğuna karar verirse, gol iptal edilecekti. Atağın başlangıcı nedir? Bütün eğitimler, pratik uygulamalar bunun doğru yerleştirilmesi için yapılıyor. Protokolde de değişiklikler olabiliyor. Oyun tekrar başlıyorsa sorgulamıyorsunuz. Atak başlangıcında bir ihlal olduysa, golün atılmasında ihlal olduysa geri dönülmesi gerekiyor.

kjsdhkjghsdfsd

VAR SİSTEMİ FUTBOLU YAVAŞLATIR MI?

O zaman ne kadar geriye alacağız? Futbol yavaşlar mı? İtalya Var sistemini uygulayan ülkelerden biri. Topun oyunda kalma süresi istatistiklere göre 1 dakika artmış. Neden diye sorguladım. İtirazlar çok azalmış. İtirazlar azaldığında vakit kaybı olmuyor. Sistem olması gereken ve bizi ileriye taşıyan bir sistem. Ufak tefek eksikler olacaktır. Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir ortamda, VAR’dan kaçmanın doğru olmadığına inanıyorum.

“SİSTEMİN MİLLİ MAÇLARDA DENENMESİ GEREK”

Projeye ilk offline olarak başlanıyor, daha sonra yarı online olabiliyor. Video hakem, hakem ulaşabiliyor. Bu acaba ne zaman denenecek? Bazı milli maçlarda komple sistemin denenmesi gerekiyor. Önümüzdeki sezon bu uygulamanın başlayacağını tahmin etmek zor değil. Gelecek sezon VAR uygulaması Türkiye’de olacak.

VAR uygulaması olsaydı Ozan Tufan'ın golü... ile ilgili etiketler VAR Ozan Tufan gol video hakem iptal
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.