Van Gölü artık Himalayalar'da değil!

Sosyal medyada Van Gölü'nün uzaydan çekilmiş bir fotoğrafını paylayan ve altına ’Himalayalar’da karla kaplı bir göl’ notunu yazan Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), gelen tepkiler üzerine bu hatayı düzeltti.

Instagram hesabında 1 Şubat 2015 tarihinde bir NASA astronotu tarafından Van Gölü’nün uzaydan çekilmiş fotoğrafını ’Himalayalar’da karla kaplı bir göl’ diye paylaşan ISS, Düz Dünya Derneği Başkanı Doğukan Özkan’ın örgütlediği Türk sosyal medya kullanıcılarının tepkisinin ardından bu hatayı aradan geçen 3,5 yılın ardından düzeltti.

Van Gölü’nün fotoğrafına ’Bu başlık düzeltilmiştir’ ifadesi ekleyen ISS, hatayı bildiren sosyal medya kullanıcılarına da teşekkür etti.

Van Gölü artık Himalayalar'da değil!

Konuya ilişkin konuşan Dernek Başkanı Özkan, uzay bilimleriyle ilgili araştırmalar yaptığını belirterek, Türkiye’de bu konuda faaliyet gösteren kurumların çalışmalarında yer almak istediğini söyledi.

Van Gölü artık Himalayalar'da değil! ile ilgili etiketler Van Gölü uluslararası uzay istasyonu himalayalar
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.