Validebağ'da sözde çevrecilerin 'sabah baskını' iddiası böyle çürüdü!

İstanbul'da bulunan ve Anadolu Yakası'nın en önemli yeşil alanı olan Validebağ Korusu'nda sabah saatlerinde belediye ekiplerinin yaptığı çalışmanın amacı ortaya çıktı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yapılan çalışma ile birçok çukurun bulunduğu yürüyüş yolunun toprakla düzeltildiğini açıkladı. Koruda eylem yapan radikal bir grup belediye ekiplerinin çalışmasını 'sabah baskını' şeklinde lanse ederek vatandaşların sakatlanmasının önüne geçecek çalışmaya karşı çıkmıştı.

Anadolu Yakası'nın en büyük yeşil alanı olan Validebağ Korusu'nda Üsküdar Belediyesi ekiplerinin yaptığı çalışmayı eylemci bir grup 'Sabah baskını gibi göstermeye çalışmıştı. Ancak Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yaptığı paylaşımla gerçek ortaya çıktı. Türkmen Instagram hesabından yaptığı paylaşımda korudaki yürüyüş yolunda meydana gelen çukurların kapatıldığını açıkladı.

Validebağ'da sözde çevrecilerin 'sabah baskını' iddiası böyle çürüdü!

Türkmen, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Koru’nun içinde çocuklar koşsun, insanlarımız spor yapsın, sabahları gelinsin, yürünsün istiyoruz.

Yapılan çalışma; betonlaşan, yürümeyi imkansız kılan yolun doğal toprakla düzenlenmesidir, halkımızın talebidir.

Daha önce defalarca duyurduk, kamuoyuna saygıyla yine duyuruyoruz."

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hilmi Türkmen (@hilmiturkmen34)'in paylaştığı bir gönderi

YÜRÜYÜŞ YOLU ÇUKURLARLA DOLUYDU

Üsküdar Belediyesi'nin sabah saatlerinde yaptığı çalışma ile düzeltilen yürüyüş yolu çukurlarla doluydu. Oluşan çukurlar nedeniyle bileği burkulan ve sakatlanan vatandaşlar olmuştu.

Validebağ'da sözde çevrecilerin 'sabah baskını' iddiası böyle çürüdü! - Resim : 2

Ancak korudaki yeşil alanın tahrip edileceğini iddia eden radikal bir grup yapılan her çalışmayı protesto ediyordu. 'Validebağ Gönülleri' adıyla bilinen grubun bölgedeki yabani otların bile temizlenmesine karşı çıktığı belirtiliyor.

Validebağ'da sözde çevrecilerin 'sabah baskını' iddiası böyle çürüdü! - Resim : 3

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NDEN SERT TEPKİ

Öte yandan sosyal medyada başlatılan 'Validebağ'a dokunma' şeklinde açılan etikete Üsküdar Belediyesi'nden tepki geldi. Belediyenin Twitter hesabından yaptığı açıklamada Validebağ Korusu'nun halka ait olduğunun altı çizilerek şu ifadelere yer verildi:

"Koru’ya dökülen molozları temizliyoruz, moloz döküyorsunuz diyorlar.

Bozulan yürüme yollarını doğal toprakla düzenliyoruz, yapamazsınız diyorlar.

Validebağ Korusu halkındır!

Sadece bizim olsun kimse gelmesin diyen küçük bir grubun algı operasyonuna kurban edilemez, etmeyeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Üsküdar Belediyesi Meclisi Mart 2020'de, "olağanüstü" gündemle toplandı ve mülkiyeti Hazine'ye ait olan korunun 261 bin metrekarelik bölümünü bakım ve onarım gerekçesiyle Üsküdar Belediyesi'ne tahsis etti.

Validebağ'da sözde çevrecilerin 'sabah baskını' iddiası böyle çürüdü! - Resim : 4

Bu gelişmeden yaklaşık bir yıl sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 24 Nisan'da Üsküdar'ı ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından Validebağ Korusu'nda Üsküdar Belediyesi'yle "Düzenleme ve Rehabilitasyon Projesi"ni hayata geçireceklerini duyurdu.

Validebağ'da sözde çevrecilerin 'sabah baskını' iddiası böyle çürüdü! - Resim : 5

18 Haziran'da yaptığı konuşmada, 21 Haziran Pazartesi günü korudaki projenin başlayacağını açıklamasının ardından ise mahalle sakinleri koruda nöbet başlattı. 17,6 milyon liralık "Rehabilitasyon ve Düzenlenme İşi" ihalesi ile koruda 88 dönümlük alana saha çimi döşenmesi planlanıyordu.

Validebağ'da sözde çevrecilerin 'sabah baskını' iddiası böyle çürüdü! - Resim : 6

Validebağ'da sözde çevrecilerin 'sabah baskını' iddiası böyle çürüdü! ile ilgili etiketler Üsküdar Hilmi Türkmen validebağ korusu çalışma yürüyüş yolu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.