Vali: 14 gün evinizden çıkmayın

Türkiye'nin risk haritasının yenilenmesinin ardından kırmızı listede olduğu ortaya çıkan illerden Amasya'da tam anlamıyla alarm verildi. Valilik il genelinde denetimleri sıkılaştırdı. Camiler gibi toplu bulunulan yerlerde dezenfeksiyon işlemleri artırıldı. Vali Mustafa Masatlı ise Amasyalılara "14 gün evinizden çıkmayın" çağrısında bulundu...

Yüz binde 110'u aşkın vaka ortalaması ile kırmızı renkle işaretlenen çok yüksek riskli iller kategorisinde yer alan Amasya'da valilik kent genelinde gönüllü seferberlik başlattı. Vali Mustafa Masatlı vakaların azaltılması için vatandaşlardan 14 gün süreyle gönüllü olarak evlerinden çıkmamalarını istedi. 

MUTASYONLU VİRÜSE İŞARET ETTİ

İl genelinde seferberlik başlattıklarını, dezenfeksiyon çalışmaları ve denetimlerin günaşırı devam ettiğini belirten Vali Masatlı, vaka artışlarına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüsle mücadele devam ediyor. Bizler de bu mücadelede birinci yılı doldurduk. Başta vatandaşlarımız ve kamu çalışanlarımız olmak üzere tüm insanlarımız elinden geldiği kadar gayret gösterdi ancak zaman içinde corona virüsün mutasyona uğramasıyla başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere vakalarımızda artışlar oldu. Kentimizin Karadeniz güzergahında olması, geçiş noktasında bulunması hasebiyle mutasyonlu virüs ilimize de sıçradı."

Masatlı, yayılımı azaltmak amacıyla çalışmalarını artırarak sürdürdüklerinin altını çizdi.

Vali: 14 gün evinizden çıkmayın

VATANDAŞLARA "TAZİYELERİ SOSYAL MEDYADAN YAPIN" ÇAĞRISI

Vatandaşlardan maske, mesafe ve temizlik kurallarına harfiyen uymalarını isteyen Vali Masatlı, uyarılarına şöyle devam etti: 

"Vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça öncellikle kırmızı renkte olan illerimize seyahat etmemelerini rica ediyoruz. Seyahatlerimizi olabildiğince kısıtlamalıyız. Gitmek zorundaysak da süratle orada işimizi halledip tekrar ilimize dönmemiz, bu noktada bize önemli fayda sağlayacaktır. Tabii diğer taraftan arkadaşlık ve komşuluk ilişkilerimizi de uzaktan devam ettirmekte fayda var. Diğer yandan taziye, özellikle geçmiş olsun ziyaretlerine de daha çok telefon ve sosyal medyadan cevap verebilirsek salgınla mücadelede önemli yol almış oluruz. Onun dışında vatandaşlarımızın her bakımdan duyarlı olup çevresindeki insanları uyarması, bu manada farkındalık oluşturması da salgınla mücadelemize katkı sağlayacaktır."

Vali: 14 gün evinizden çıkmayın - Resim : 2

GÖNÜLLÜ SEFERBERLİK İSTEDİ

Kolluk kuvvetlerinin denetimleri artırıldığını, kent genelinde vatandaşların bilinçlenmesi için sürekli anonslar yapıldığını ve sosyal medyadan uyarıcı paylaşımlarda bulunduklarını ifade eden Masatlı, "Gelin, 2 hafta olabildiğince her şeyimizi kısıtlayarak, salgınla mücadeledeki gücümüzü artırarak bunun üstesinden gelelim. Bunu esnaflarımız, öğrencilerimiz, yaşlılarımız için yapalım. Gelin hep beraber mücadele edelim. Birlikte mücadele edersek başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Amasya, 14 gün evimizde kalmaya gayret edelim. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım. Haritadaki rengimizi değiştirelim" sözleri ile Amasyalılara gönüllü seferberlik çağrısında bulundu. 

Vali: 14 gün evinizden çıkmayın ile ilgili etiketler Amasya Vali Mustafa Masatlı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.