Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs başvurusu ne zaman? 2021 VGM burs başvuru şartları ve yerleri neler?

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları konusunda öğrencilerin araştırmaları da sıklaştı. Okulların ve Üniversitelerin açılmasıyla birlikte burs almak isteyen öğrenciler VGM burs başvrularının ne zaman başlayacağını da merak ediyor. Geçtiğimiz sene 1-15 Ekim tarihleri arasında yapılan VGM burs başvurularında şartlar değişti mi?

VGM burs başvuruları için geri sayım başladı. Geçtiğimiz sene ortaöğrenim öğrencilerine 75 TL, yükseköğrenim öğrencilerine 300 TL olarak ödenen VGM bursu bu yıl ne zaman verilecek? Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuru şartları neler, başvurular ne zaman yapılacak?

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Geçtiğimiz sezon 1-15 Ekim tarihleri arasında yapılan Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurularının tarihleri 2021 yılı için de alınacak. Ancak VGM burs başvurlarının tarihleri henüz belli olmadı.

VGM 2021 BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? ŞARTLAR NELER?

Vakıflar Genel Müdürlüğünün ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerine verdiği burslar her yıl milyonlarca öğrencinin hayatını kurtarıyor. Burs başvuruları Vakıflar Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılıyor. Gerek ortaöğrenim eğitim yardımı başvuruları gerekse yükseköğrenim burs başvuruları her eğitim yılının başında Genel Müdürlükçe belirlenen tarihler arasında alınır. Başvuru şekli ve zamanı Genel Müdürlüğün www.vgm.gov.tr internet sitesi üzerinden başvuru başlama tarihinden en az onbeş gün önce duyurulur. Başvuru sonuçları yine www.vgm.gov.tr adresi üzerinden açıklanmaktadır.

VGM burs başvuru tarihleri 2021-2022: VGM burs başvuruları başladı mı, ne  zaman başlayacak?

Başvurular bilgisayar, akıllı telefon ve tablet üzerinden yapılabilir. Ancak akıllı telefon ve tabletlerde cihaz işletim sisteminin sürümünden kaynaklı sorunlar yaşanabilmektedir. Bu nedenle başvurunuzu masaüstü bilgisayar ya da laptop üzerinden yapmanız önerilir. Bilgisayarda başvuru yaparken Internet Explorer, Google Chrome ve Mozilla FireFox tarayıcılarını kullanarak başvurunuzu sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz.

BURSLAR NASIL ÖDENİR?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenir. Öğrenciler ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir banka dekontunu iletmelidirler. Öğrenci adına Vakıf Katılım Bankası'ndan hesap açılmalıdır. Eğer bulunulan yerde Vakıf Katılım Bankası Şubesi yoksa Ziraat Bankası Şube'sinden hesap açtırılabilir.

Vakıf Katılım Bankası'ndan hesap açtıran öğrenciler kamu ortak ATM'lerinden burslarını alabilirler.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs başvurusu ne zaman? 2021 VGM burs başvuru şartları ve yerleri neler? ile ilgili etiketler Burs ve Kredi VGM burs başvurusu vakıflar genel müdürlüğü burs başvurusu ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.