VakıfBank 0 - 3 Fenerbahçe Opet | Maçın özeti...

Fenerbahçe Opet, VakıfBank'ı 3-0 yenerek CEV Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselmek için büyük bir avantaj elde etti.

CEV Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında VakıfBank ile Fenerbahçe Opet karşı karşıya geldi. Avrupa'nın kulüp düzeyindeki en prestijli organizasyonunda iki Türk ekibinin karşılaştığı müsabakada kazanan taraf 3-0'lık skorla Fenerbahçe Opet oldu.

VakıfBank Spor Sarayı'nda oynanan müsabakada sarı-lacivertli takım, setleri 25-10, 25-23 ve 25-20 kazandı ve maçtan 3-0 galip ayrıldı.

RÖVANŞ 13 NİSAN'DA

Fenerbahçe Opet'in ev sahipliğindeki rövanş mücadelesi ise 13 Nisan Perşembe günü Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda yapılacak.

YARI FİNALE NASIL GELDİLER?

VakıfBank, C Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak kaldığı play-off'ta Polonya'nın LKS Commercecon ve çeyrek finalde İtalya'nın Vero Volley takımını elemişti.

D Grubu'nu ikinci sırada bitiren Fenerbahçe Opet ise play-off'ta Polonya ekibi Grupa Azoty Chemik ve çeyrek finalde İtalya temsilcisi Carraro Imoco Volley'i turnuvanın dışında bırakmıştı.

MAÇIN ÖZETİ:

Avrupa'nın kulüp düzeyindeki en prestijli organizasyonunda iki Türk ekibinin karşılaştığı İstanbul derbisine iyi başlayan Fenerbahçe Opet, Fedorovtseva, Vargas ve Ana Cristina'nın sayılarıyla 16-8 öne geçti. Sarı-lacivertli takım, yaptığı servisleri kötü kullanan ve rakibini karşılamakta başarılı olamayan VakıfBank karşısında etkili performansını sürdürerek ilk seti 25-10 gibi farklı bir skorla aldı.

Maçın ikinci setine de etkili mücadelesini taşıyan Fenerbahçe Opet, 9-5 öne geçti. Oyunu bırakmayan VakıfBank, Gabi ve Egonu'nun sayılarıyla önce 12-12 beraberliği sağladı, ardından da (16-15) skoru lehine çevirdi. Takımlar daha sonra karşılıklı sayılar bulurken, etkili servisleriyle oyuna damgasını vuran Fenerbahçe Opet, bu seti de 25-23 alarak 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete 4-0'lık seriyle başlayan Fenerbahçe Opet, Ana Cristina ve Vargas'ın sert smaçlarıyla sayı bulmaya devam ederek, 13-7 öne geçti. Egonu'nun sayılarıyla toparlanan VakıfBank farkı kapatmaya çalışırken, rakibinin dönüş yapmasına izin vermeyen Fenerbahçe Opet, bu seti de 25-20 alarak, baştan sona üstün olduğu müsabakadan 3-0 galip ayrıldı.

MAÇIN KARNESİ:

Salon: VakıfBank Spor Sarayı.

Hakemler: David Fernandez Fuentes (İspanya), Ozan Cağı Sarıkaya (Türkiye).

VakıfBank: Cansu Özbay, Bajema, Zehra Güneş, Egonu, Gabi, Ogbogu (Ayça Aykaç, Daalderop, Buket Gülübay, Derya Cebecioğlu).

Fenerbahçe Opet: Eda Erdem Dündar, Carneiro, Fedorovtseva, Vuchkova, Vargas, Ana Cristina (Gizem Örge, Cansu Çetin).

Setler: 10-25, 23-25, 20-25.

Süre: 18, 28, 23 (69 dakika).

VakıfBank 0 - 3 Fenerbahçe Opet | Maçın özeti... ile ilgili etiketler VakıfBank Fenerbahçe Beko voleybol
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.