Vakıf bursu KYK bursunu etkiler mi? KYK bursu alanların VGM bursları kesilir mi?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bursu alanların KYK bursundan etkilenip etlenmeyeceği konusu yeniden gündeme geldi. Burs alan öğrenciler bu konuda bir engel söz konusu olup olmadığını araştırırken en çok cevabı merak edilenler arasında ise her iki burstan da yararlanmak acaba mümkün müdür?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan ya da maddi durumu yetersiz öğrencilere verilen Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursundan yararlananlar dikkatleri KYK bursuna çevirdi.

Ortaöğrenim Bursu, Vakıflar Yönetmeliğinin; Yükseköğrenim Bursu ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmektedir.

 

Vakıf bursu KYK bursunu etkiler mi?

KYK bursu almaya hak kazanan öğrencilerin KYK ile taahhütname imzalayıp imzalamamasına bakılmadan Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu başvurusu iptal edilir. Hakem daha Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu almakta olan öğrencilerin ise bursları kesilir.

KYK bursu almak Vakıf bursu almaya engel midir?

Evet. Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (e) fıkrasına göre kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz. Bu nedenle “Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları”, KYK’nın burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır. Hem KYK’ya hem de Vakıflar Genel Müdürlüğüne burs başvurusu yapılabilir.

Vakıf bursu KYK bursunu etkiler mi? KYK bursu alanların VGM bursları kesilir mi? ile ilgili etiketler KYK burs VGM
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.