Vaka sayısının 100 binin üzerine çıktığı İngiltere'de asker devrede: Hastanelerde görev yapacaklar

Son açıklanan verilere göre vaka sayısının 179 binin üzerinde olduğu İngiltere'de hastanelerde yaşanan sorunlar nedeniyle asker devreye girdi. Londra'da bir çok doktorun karantinaya alınması sonrası yüzlerce askeri personelin hastanelerde görev yapması kararı alındı. Askerlerin hasta bakımı ve tedavisinden sorumlu olacağı öğrenildi.

İngiltere'de Omicron varyantı sonrası artan vaka sayısı sağlık personelini de ciddi şekilde etkiliyor. Vaka sayısının 100 binli rakamların üzerine çıktığı ülkede birçok sağlık personelinin karantinaya alınması nedeniyle hastanelerde sıkıntı yaşanıyor. Savunma Bakanlığı, başkent Londra'da karantinaya alınan doktorların yerine askeri personelin devreye girdiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Londra'da aralarında 40 sağlık personelinin de olduğu 200 askerin hastanelerde görevli olacağını açıkladı. Askerler, direkt olarak hasta bakımından sorumlu olacak. Askerlerin en az 3 hafta görev yapacağı öğrenildi.

Savunma Bakanı Ben Wallace konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Silahlı Kuvvetlerimizin erkek ve kadınları, NHS'deki özverili meslektaşlarını desteklemek için bir kez daha adım atıyorlar. İster ambulans sürmek, ister aşı yapmak, ister hastaları desteklemek olsun, bu pandemi boyunca değerlerini defalarca gösterdiler ve bu gerçekten ulusal çabaya katkılarından gurur duymalılar."

Omicron varyantının hafif geçtiği iddiaları nedeniyle sağlık sisteminin fazla bir yük altına girmediğini ve hastanelerde yeterli personelin olduğunu belirten İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın açıklamalarına rağmen ortaya çıkan gelişmeler tartışamalara neden oldu.

İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre 24 saatte 179.756 vaka tespit edildi. Ülkede haftalık verilere balıldığında test sayısında düşüş olmasına rağmen vaka sayısının artttığı görüldü.

Vaka sayısının 100 binin üzerine çıktığı İngiltere'de asker devrede: Hastanelerde görev yapacaklar ile ilgili etiketler İngiltere asker Hastane doktor sağlık personeli
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.