Vaka sayısındaki artış sonrası Bakan Koca'dan uyarı: Kalabalık yerlerden kaçınalım

Sağlık Bakanlığı'nın dün açıkladığı verilere göre günlük vaka sayısı 66 bin 467'ye çıkarak 2020 yılının Mart ayundan bu yana en yüksek vaka sayısına ulaşıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son açıklamada vatandaşları kalabalık yerlerden uzak durmaları konusunda uyardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayısındaki artışa karşı uyarılar yaptı. Bakan Koca, vatandaşların mecburi olmayan ziyaretlerden ve kalabalık ortamlardan uzak durmaları gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Vakalar artıyor. Yapılması mecburi olmayan ziyaretlerden ve görüşmelerden, kalabalık ortamlardan kaçınalım. Daha sakin ve tedbirli davranalım. Bizim hareketliliğimiz azaldıkça virüsün daha hızlı yayılan varyantının da hızı kesilecek. Omicron varyantının hızını keselim."

VAKA SAYISI GÜNLÜK 66 BİNİN ÜZERİNE ÇIKTI

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre günlük vaka sayısı 66 binin üzerine çıktı. Türkiye'de dün 417 bin 787 Kovid-19 testi yapıldı, 66 bin 467 kişinin testi pozitif çıktı, 143 kişi yaşamını yitirdi.

Böylece 2020 Mart ayından beri günlük en fazla vaka sayısı açıklanmış oldu.

Vaka sayısındaki artış sonrası Bakan Koca'dan uyarı: Kalabalık yerlerden kaçınalım

BİLİM KURULU'NDAN KARANTİNA KARARI

Dün yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından karantina süresinin 7 güne indirilmesi kararlaştırıldı. 5. günden sonra PCR testi negatif çıkanların karantinası bitmiş sayılacak. 7 günün sonunda ise hafif veya hiç semptom göstermeyen kişilerin de karantinası sona erecek.

Vaka sayısındaki artış sonrası Bakan Koca'dan uyarı: Kalabalık yerlerden kaçınalım ile ilgili etiketler Fahrettin Koca vaka
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.