Vahşice öldürülmüştü! Şule Çet davasında verilen cezalar onandı!

Yargıtay, üniversite öğrencisi Şule Çet'in bir plazanın 20. katından atılarak katledilmesine ilişkin Çağatay Aksu'ya verilen müebbet ve 12 yıl 6 ay ile Berk Akand'a verilen 18 yıl 9 ay hapis cezasını onadı.

Ankara'da üniversite öğrencisi Şule Çet'in cinsel saldırıya uğradıktan sonra plazanın 20. katından atılarak öldürülmesiyle ilgili davada, Çağatay Aksu'ya verilen müebbet ve 12 yıl 6 ay ile Berk Akand'a verilen 18 yıl 9 ay hapis cezasını onandı.

Şule Çet'in, 29 Mayıs 2018 tarihinde plazanın 20'nci katından düşerek şüpheli şekilde yaşamını yitirmesiyle ilgili 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, mahkeme, Aksu'ya 'bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla cinayet' suçundan önce ağırlatılmış müebbet cezası vermiş, ceza, indirim hükümleri uygulanarak müebbet hapse çevrilmişti.

Vahşice öldürülmüştü! Şule Çet davasında verilen cezalar onandı!

Aksu'ya ayrıca 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından da 12 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Berk Akand ise 'cinayete yardım'dan 12 yıl 6 ay, 'cinsel saldırıya yardım'dan 5 yıl, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.


Ankara'da üniversite öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs 2018 tarihinde bir plazanın 20. katından düşerek hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin yargılama sürecinde, Çet'in cinsel saldırıya uğradıktan sonra plazanın 20. katından atılarak öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Zanlılar Çağatay Aksu ve Berk Akand, cinayet ve cinsel saldırı suçlarından ceza almıştı.

 

 

Vahşice öldürülmüştü! Şule Çet davasında verilen cezalar onandı! ile ilgili etiketler Şule Çet
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.