Uzun süreli ilişkiye sahip olmak hiç de zor değil! Psikologlar reçeteyi paylaştı

Tüketim çağında, uzun süreli bir ilişkiye sahip olmanın nasıl bir zahmet olduğu herkesin malumu, çünkü artık sayısız opsiyon var! Fakat uzun ilişki yine de bir hayal değil, psikologlar bu reçeteyi tüm romantik kalpler için paylaştı…

Psikologlar onlarca yıldır ilişkilerin nasıl işlediğini ve onları kalıcı kılmanın anahtarının ne olabileceğini incelediler. The Gottman Institute ve Love Lab'in kurucu ortakları Dr John Gottman ve Dr Julie Schwartz Gottman, 50 yılı aşkın bir süredir çiftleri inceledikten sonra, bir ilişkiyi başarılı kılmanın yanıtı olduğuna inandıkları şeyi kesin olarak saptadılar: İlişkinizi yürütmeye gönüllü olmak!

CNBC tarafından bu ayın başlarında yayınlanan bir makalede Gottmans, çiftlerin birbirlerine yönelik "bağlanma teklifleriyle" etkileşime girdiklerini söyledi. Bu teklifler, bir telefon görüşmesiyle ilgili yardımdan, ilişkiniz hakkında derin bir sohbete girmeyi istemeye kadar değişebilir. İlişkinizi yürütmeye gönüllü olmak ve bağlantı kurmak her şeydir!

İLİŞKİNİZİ GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA YÜRÜTÜN VE PARTNERİNİZE TAM ANLAMIYLA YÖNELİN

Uzun süreli ilişkiye sahip olmak hiç de zor değil! Psikologlar reçeteyi paylaştı

İlişkiyi yürütmekteki en büyük anahtar, birbirlerine tam anlamıyla yönelmekten geçer. Etrafınızdaki sıradan insanlarla bile yürüttüğünüz iletişim şekillerini belki de ilişkinizden esirgiyor olabilirsiniz.

Gottman'lar, günün bir noktasında ne sizin ne de eşinizin kesintiye uğramadığı 10 dakikalık bir check-in dahil, ilişkinize dönme alıştırması yapmanın yollarını belirledi. Çiftler göz teması kurmak, gülümsemek veya sadece "Günaydın" demek gibi küçük anları bağlantı için fırsat pencereleri olarak değerlendirebilirler.

UZUN İLİŞKİLERDE KARŞIMIZDAKİNİN NE KADAR ŞAHANE OLDUĞUNU UNUTUYORUZ

İngiltere merkezli In Sight podcast'inin sunucuları olan psikoterapistler Katie McKenna ve Helen Villiers, ilişkilerinize yönelmenin partnerinizi gerçekten duyabileceğiniz bir alan yaratmak anlamına geldiğini söylediler! Gün içinde yapılan küçük yönelmeler; küçük bir temas, bir öpücük, 1 dakikalık bir telefon konuşması partnerleri tekrar o eski flört heyecanına sürükleyebilir. Uzun süreli ilişkiler çoğu zaman rutine binme eğilimi gösterir ve monoton bir hal alabilir.

Elimizin altında olan o insanın ne kadar şahane ve eşsiz olduğunu unutabiliriz. Bu yüzden kendimize ve ona tekrar bunları hatırlatmalıyız. Böylece uzun ilişki çatırdamalarından ve farklı heyecan arayışlarından kendimizi ve partnerimizi soyutlayabiliriz.

Uzun süreli ilişkiye sahip olmak hiç de zor değil! Psikologlar reçeteyi paylaştı ile ilgili etiketler Psikoloji Sevgili
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.