Uzmanlar uyarıyor! Aman dikkat...Suyu asla bu şekilde tüketmeyin

Ülkemizde yaşanan sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklıları 40 dereceyi aştı. Havaların ısınmasıyla birlikte su tüketimi arttı. Uzmanlar arabada bekletilmiş pet şişede kalan suyun içilmemesi konusunda uyarıyor. Çünkü yapılan çalışmalara göre sıcak bir alanda unutulan pet şişede bulunan sular zararlı maddeleri ortaya çıkarıyor. Bu zararlı maddelerin suyla birlikte vücudumuza girmesi ise kansere yol açabiliyor. İnsan sağlığına zarar veren yanlış su tüketimi şekli ve detayları haberimizde...

Havaların ısınmasıyla birlikte artan su tüketimi büyük bir tehlikeyi beraberinde getiriyor. Uzmanlar arabada bekletilen pet şişelerdeki suyun kesinlikle içilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor. Detaylar haberimizde....

Arabada beklemiş pet şişede kalan suyu kesinlikle içmemelisiniz. Plastik kullanımının zararları insan sağlığı açısından değerlendirildiğinde yaygın olarak hormonlarda dengesizlik, üreme sağlığına ilişkin sorunlar ve kanser olarak sıralanabiliyor. Yapılan pek çok araştırma mikroplastiklerden sızan BPA ve ftalatlara maruz kalmanın hem erkeklerde hem de kadınlarda doğurganlığı azalttığını gösteriyor.

KANSEROJEN MADDEYİ AÇIĞA ÇIKARIYOR

Plastik su şişelerinde BPA(Bisfenol A) adı verilen kimyasal bir madde bulunuyor. Bu şişeler özellikle araç içinde unutulduğunda veya sıcak bir yerde kaldığında içerdikleri kimyasallar aktive olarak suya karışıyor.

BPA’nın yanı sıra pet şişelerde oldukça zararlı bir kanserojen madde olan dioksin de bulunuyor. Bilimsel çalışmalara göre bu şişeler uzun süre özellikle güneş ışığına maruz kaldığında bu maddeler suya karışarak özellikle çocuklarda hormon bozukluklarına, gelişim geriliğine, yetişkinlerde göğüs kanserine ve daha birçok rahatsızlığa yol açabiliyor. Bu nedenle özellikle araç içinde güneş ışığında kalmış suları tüketmemeliyiz.

Su şişelerini güneş görmeyen serin bir ortamda muhafaza etmek gerekiyor. Pet şişeler yerine uygun koşullarda tekrar kullanılabilir cam şişeler tercih edilebilir. Bu sayede plastik kullanımını mümkün olduğunca azaltarak doğanın korunmasınıda destekleyebiliriz.

Uygun koşullar olmadığında örneğin suluk vs. taşıyan küçük öğrenciler düşünüldüğünde de cam şişeler riskli olabiliyor. Bu durumda da BPA içermez su şişeleri tercih edilebilir.

Uzmanlar uyarıyor! Aman dikkat...Suyu asla bu şekilde tüketmeyin ile ilgili etiketler kanser
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.