Uzmanlar uyardı! Tüm dünya karanlığa gömülebilir!

Uzmanlar, dün akşam saatlerinde yaşanan Güneş patlaması nedeniyle etkili olan jeomanyetik bir fırtına nedeniyle tüm dünyayı etkisi altına alacak bir elektrik kesintisi yaşanabileceğini açıkladı.

Dün akşam saatlerinde bir Güneş patlaması Dünya'ya vurdu. Bu nedenden dolayı da Dünya'nın muhtemelen jeomanyetik bir fırtına darbasiyle karşı karşıya kalacağı düşünülüyor.

 Uzmanlar, bir fırtına bulutunun ayrıca perşembe günü Güneş'ten şaşırtıcı bir hızla fırladığını ve Dünya'nın manyetik alanına çarpacağını da söyledi.

Hindistan Uzay Bilimleri Mükemmeliyet Merkezi, güneş rüzgarı ve Dünya'nın manyettosferiyle etkileşime girmesi nedeniyle bir ekvatoral koronal deliğinin oluşmuş olabilecğeini söyledi.

Korona kütle delikleri, Güneş'in atmosferinden fırlatılan yüklü parçacık patlamaları anlamına geliyor. Bu parçacıklar, Dünya'nın manyetik alanı ile etkileşime girdiği zaman nefes kesici görüntüler yaratıyor.

Haftalarca sürme ihtimali var! Tüm dünya karanlığa gömülebilir, uyarılar peş peşe geldi

Ancak aynı zamanda elektrik şebeklerinde hasara yol açabilir ya da uzay aracı operasyonlarını ve uydu iletişimlerini bozabilir.

Uzmanlar, bu bozulma nedeniyle dünyanın karanlığa gömülebileceğine dikkat çekti. Ayrıca bu manyetik bozulmalar çok kararsız bir durumda; bu nedenle problemler günler hatta haftalarca sürebilir.

Haftalarca sürme ihtimali var! Tüm dünya karanlığa gömülebilir, uyarılar peş peşe geldi

Gökbilimciler bu patlamanın ilk olarak 12 Temmuz civarlarında tespit edildiğini söyledi. Uzmanlar 15 Temmuz'da ise Güneş'in kuzey yarımküresinde ortaya çıkan patlamının Dünya'ya geldiğini söyledi.

 

Uzmanlar uyardı! Tüm dünya karanlığa gömülebilir! ile ilgili etiketler elektrik kesintisi jeomanyetik güneş patlaması
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.