Uzmanlar kanıtladı! Yüzünüze sürdüğünüz o şeyde tuvaletten daha fazla bakteri var! Öğrenince, mideniz bulanacak!

Cilt bakım rutinleri ile ciltlerini güzelleştirmeye çalışan birçok kişi, zaman zaman ciltlerini basan sivilcelere ve siyah noktalara anlam veremezler. Ciltlerini düzenli olarak temizlemelerine rağmen sivilcelerin ve siyah noktaların nasıl oluştuğuna bir türlü anlam veremeyenler için cilt uzmanlarından önemli bir açıklama geldi. Uzmanlar, yapılan o hatanın cilt sağlığının bozulmasına sebep olduğunu belirtti.

Cilt sağlığı hem kadınlar hem de erkekler için oldukça önemlidir. Sivilce ve siyah nokta problemleri ile başa çıkmaya çalışan veya bu tip problemler ile karşı karşıya kalmak istemeyen birçok kişi, doğru cilt bakımının nasıl yapılması gerektiğini sık sık araştırır. Günümüzün gelişen kozmetik sektörü sayesinde her cilt tipine uygun krem, tonik ve diğer cilt bakım ürünlerine rastlamak mümkünken uzmanlar çok farklı bir konuya daha dikkat çekti.

Cilt güzelliğinin genel güzellik formunda önemli bir yere sahip olduğuna inanan birçok kişi, cilt bakım rutinleri oluşturarak kendilerine uygun malzemeleri ciltlerinde dener. Düzenli cilt bakımı sayesinde ciltlerinin daha parlak ve daha canlı görünmesini sağlamak isteyen birçok kişi aynı zamanda makyaj yaparak ışıltısına ışıltı katmak ister. Tam da bu noktada devreye giren cilt uzmanlar, bilmeden ya da bilerek yapılan bir hareketin cilde büyük ölçüde zarar verdiğine dikkat çekti. Makyaj yaparken kullanılan bazı malzemelerin sanıldığı kadar masum olmadığını belirten cilt uzmanlar, detayları aktardı.

KLOZET KAPAĞINDAN DAHA ÇOK BAKTERİ VAR!

Cilt bakım rutinlerinin cildin daha güzel görünmesinde etkili olduğunu belirten uzmanlar, bakım aşamalarının yanı sıra makyaj hatalarına da dikkat çekti. Doğru bir cilt bakımı için makyaj temizliğinin oldukça önemli olduğunu belirten uzmanlar, yalnızca makyaj temizliği esnasında değil makyaj yaparken de bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Makyaj fırçalarına dikkat çeken uzmanlar, düzenli olarak temizlenmeyen fırçalarda ve makyaj süngerlerinde, bir klozet kapağından çok daha fazla bakteri olduğunu vurguladı.

MAKYAJ FIRÇALARI VE SÜNGERLERİ NASIL TEMİZLENMELİ?

Uzmanlar kanıtladı! Yüzünüze sürdüğünüz o şeyde tuvaletten daha fazla bakteri var! Öğrenince, mideniz bulanacak!

Havada bulunan herhangi bir bakterinin, tozun ya da kalıntının fırçalara ve süngerlere yapıştıklarını belirten cilt uzmanları, fırçaların ve süngerlerin kapalı alanlarda saklanması gerektiğine dikkat çekti. Temizlik aşamasında da ilgili ürünlerin ılık bir suda az miktarda şampuan ile yıkanmaları gerektiğini belirten uzmanlar, bu işlemin düzenli olarak yapılmasının cilt sağlığı açısından önemli olduğunu ifade etti.

Uzmanlar kanıtladı! Yüzünüze sürdüğünüz o şeyde tuvaletten daha fazla bakteri var! Öğrenince, mideniz bulanacak! ile ilgili etiketler Cilt Bakımı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.