Uzman isimden korkutan 'madde bağımlılığı' uyarısı

Avrupa Uyuşturu Raporu sonuçları üzerinden Türkiye’deki madde bağımlılığını anlatan Prof. Dr. Kültegin Ögel, “Türkiye artık geçiş veya köprü değil kullanıcı ülke. Birçok kentte metamfetamin zehrinin tuzağına düşen gençleri görüyoruz” dedi.

Zehir tacirlerinin hedefindeki Türkiye, Avrupa genelinde metamfetamine bağlı ölümlerde ikinci sırada geliyor.


Avrupa Uyuşturucu Raporu ile ortaya çıkan son tabloyu, uyuşturucuya karşı mesai harcayan uzmanların başında gelen Prof. Dr. Kültegin Ögel, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Uzman isimden korkutan 'madde bağımlılığı' uyarısı

Önce AMATEM, ardından ÇEMATEM’de uzun yıllar bağımlıların tedavisine yönelik çalışmalar yürüten, şimdilerde Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Bağımlılık Merkezi Direktörlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Ögel, Avrupa Uyuşturu Raporu sonuçları üzerinden Türkiye’deki madde bağımlılığı eğrisindeki son durumu paylaştı.


''BAĞIMLILIK VE ÖLÜM ORANLARI ARTIYOR''

Prof. Dr. Ögel, sahadaki araştırma verilerinin A B Uyuşturucu Ofisi verileriyle örtüştüğünü dile getirdi.


Covid-19 salgının ilk dönemi sayılan 2020’de uyuşturucu madde kullanımında bir düşüş yaşandığını ancak 2021’de artış eğrisinin sürdüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Ögel, “Türkiye maalesef artık geçiş veya köprü değil kullanıcı ülke konumunda. Birçok kentimizde metamfetamin zehrinin tuzağına düşen gençleri görüyoruz. Türkiye”de eroin kullanımında da bir artış olduğu atık su analiz sonuçlarında da ortaya konuldu. Dünyada önümüzdeki dönemde sentetik opiyat dediğimiz ilaç şeklindeki zehir türevlerinin tüketiminde ciddi artışlar göreceğiz. ABD’de sentetik opiyat bağımlılığı ve ölüm oranları ciddi artıyor. Bu ülkeden dalga dalga yayılım olacaktır” dedi.

Milliyet / Mert İnan

Uzman isimden korkutan 'madde bağımlılığı' uyarısı ile ilgili etiketler Avrupa Uyuşturu Raporu madde bağımlılığı Prof. Dr. Kültegin Ögel covid-19 madde kullanımı metamfetamin
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.