Uzman isim pazartesi gününü işaret etti: Vakalar artabilir

Koronavirüs salgınında aşılama çalışmaları devam ederken vaka satısı ise 6 binli rakamlarda seyrediyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Aydın'dan korkutan bir açıklama geldi. Prof. Dr. Aydın pazartesi günü vaka sayısının artabileceğine dikkat çekti.

Salgında günlük vaka sayıları 6 binlerde seyrediyor.Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Kemalettin Aydın'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Aydın, kademeli normalleşme sürecinde artan hareketlilikle birlikte vakaların da artabileceğini söyledi.

Uzman isim pazartesi gününü işaret etti: Vakalar artabilir

Prof. Dr. Kemalettin Aydın, "Tahmin ediyorum önümüzdeki pazartesi günü biraz daha düğünlerin sayısı, toplantıların sayısı, yemekli düğünler gibi açılımlar normalleşmeler olunca insan hareketliliği ve insan kümeleşmeleri artınca doğaldır ki hayatımızda var olan virüs bir miktar daha rakamları yükseltir. Ama bu yükseltmenin büyük bir dalga olarak hayatımızı yeniden güz dönemine kadar tedirgin edecek bir yükselme olacağını düşünmüyorum" dedi.

Doktor Aydın yükselişin korkutucu düzeyde olmayacağını düşündüğü belirterek "Olsa olsa 10 bin, 12 binler civarında bir yükselmeye kadar çıkabilir. Ama toplum da buna tedbirini alarak süreci yönetir. Tabi ki burada asıl olan konu, yüklü miktarda aşının Türkiye'ye geliyor olması. Aşının da hızlı bir şekilde aşağı yaş gruplarına doğru inmesi. Aşıya mutlaka gitmemiz lazım" ifadeleriyle sözlerine devam etti.

Uzman isim pazartesi gününü işaret etti: Vakalar artabilir ile ilgili etiketler Pazartesi vaka kemal aydın
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.