Uzaydan gizemli bir sinyal geldi...

Japon bilim adamlarından yıldızların oluşumuyla ilgili kritik bir açıklama geldi.

Japon bilim insanları uzayın derinliklerinden, yıldızların sandığımızdan daha erken oluştuğuna dair emareler gösteren sinyaller aldı.

Alınan sinyaller evrenin bildiğimizden çok daha farklı şekilde oluştuğuna yönelik kanıtlar ortaya koydu.

İNGİLİZ GAZETESİ "SON DAKİKA" HABERİ OLARAK DUYURDU

Bilim insanları söz konusu keşifle ilgili, "Bir yıldız ışığının doğumuna direkt olarak tanık olmaya çok yakınız" açıklamasında bulundu.

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre; bilim insanları evrenin derinliklerinden oksijen sinyalleri aldı.

Yeni keşfin, bir teleskopla görüntülenen, Dünya'ya en uzak oksijen izi olduğu belirtilirken, sinyalin; evrenin ve yıldızların doğumu ile ilgil tezleri tamamen değiştirebileceği ifade edildi.

Araştırmaya katılan ve Osaka Sangyo Üniversitesi'nde görevli Takuya Hashimoto, "Mutlu olduğumu söylemektense, bize en uzak mesafedeki oksijen sinyalini görmekten dolayı çok heyecanlıyım diyebilirim. Gördüğüm tablo tıpkı hayalimdeki gibiydi ve bu akşam uykuya dalmakta oldukça zorlanacağım." açıklaması yaptı.

Uzaydan gizemli bir sinyal geldi... ile ilgili etiketler yıldızlar Japon bilim adamları
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.