Uzay yolculuğunun ilk adayı!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine 2019 yılında çıkan çıkan hortum sırasında tutunduğu şemsiyeyle uçarak Türkiye'nin gündemine oturan Sadık Kocadallı, "2023'te ben de uzaya gitmek istiyorum" dedi. Kocadallı, astronot kelimesinin yerine ise 'uçan adam'ın kullanılmasını önerdi.

Osmaniye’de 2019 yılında çıkan hortumda, çalıştığı sebze halinde şemsiye ile uçan Sadık Kocadallı uzaya gitmek istediğini söyledi.

"2019 yılında şemsiye ile denedim olmadı” diyen Kocadallı Türkiye’nin uzay çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

"2019'da gitmeyi başaramadık Allah izin verirse 2023'te gitmeyi düşünüyoruz. Hedefimiz uzaya gitmek, şemsiye ile olmaz tabi, uzay aracı ile biz gideceğiz. Astronot kelimesi yerine, uçan adam kullanılması daha güzel olurdu."

Uzay yolculuğunun ilk adayı!

'2019’DA UZAYA GİDEMEDİK AMA 2023'TE HEP BERABER UZAYA GİDECEĞİZ'

Hortumda uçan Kocadallı’nın yanında bulunan pazarcı esnafı Mehmet Şabap ise, "2019’da uzaya gidemedik ama 2023'te hep beraber uzaya gideceğiz. Arkadaşımız zaten uzaya kadar çıktı, ama tam gidemedi, elektrik telleri olmasaydı çok giderdi arkadaşım" dedi.

Uzay yolculuğunun ilk adayı! - Resim : 2

​2019 yılında Kadirli ilçesinde çıkan hortumda, çalıştığı sebze halinde gölgelik şemsiyenin hortuma kapılarak havalanması ve o esnada şemsiyenin üzerine çıkan Kocadallı'nın şemsiye ile birlikte 4 metre havalanması güvenlik kameralarına yansımıştı. Kocadallı 'Şemsiye ile uçan adam' olarak uzun süre Türkiye gündeminde kalmıştı.

 

Uzay yolculuğunun ilk adayı! ile ilgili etiketler Osmaniye uzay Kadirli şemsiye
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.