Uzay Ülkesi Asgardia halkı Türkiye'ye geliyor!

2016 yılında Azeri asıllı Rus bilim insanı Igor Raufovich Ashurbeyli tarafından kurulan ve internet üzerinden vatandaşlık başvurusu yapılabilen bir uzay ülkesi olan Asgardia, 7 Eylül Pazar günü İstanbul’da bir toplantı düzenleyecek.

Tamindir teknoloji sitesinden Berk Baylançiçek'in haberine göre ismini İskandinav mitolojisinde gökyüzünde tanrıların yaşadığı bir şehir olan Asgard’dan alan Asgardia, son yılların en ilginç girişimlerinden bir tanesi. Projenin arkasında ise bir Azerbaycan Türkü olan Rus iş insanı Igor Raufovich Ashurbeyli bulunuyor.

Uzay Ülkesi Asgardia halkı Türkiye'ye geliyor!

Asgardia toprakları, dünyanın etrafında dönen 2,8 kilogram ağırlığında bir uydu. Bu uyuda, vatandaşlık için başvuranların bilgilerinin ve fotoğraflarının bulunduğu 512 GB’lık bir sabit disk yer alıyor.

Uzay Ülkesi Asgardia halkı Türkiye'ye geliyor! - Resim : 2

Ülke olmak için Birleşmiş Milletler ile resmi sürecini de yürüten uzay ülkesinin şu anda 300 bine yakın vatandaşı bulunuyor. Ayrıca dünyada en çok Asgardia vatandaşı da İstanbul’da yaşıyor. Merak edenler, Asgardia’nın internet sitesini ziyaret ederek en çok vatandaşlık başvurusunun yapıldığı ülkeleri görebilir.

Uzay Ülkesi Asgardia halkı Türkiye'ye geliyor! - Resim : 3

7 Ekim Pazar günü saat 14:00’da İstanbul’da bir toplantı düzenleyecek olan Asgardia, etkinliğe Türkiye’deki tüm vatandaşlarını davet etti. Asgardia’nın İdari Başkan Yardımcısı Lena De Winne’nin katılacağı etkinlik, ilk Asgardia D3 Türk Bölgesi İstanbul toplantısı olacak.

Uzay Ülkesi Asgardia halkı Türkiye'ye geliyor! - Resim : 4

Temel mottosu “Uzayda Barış” olan Asgardia, günümüzdeki uzay kanunu ile ilgili oluşan sorunların günümüz uluslararası kanunları ile çözülemediğini söylüyor. Uzayın yalnızca barışçıl amaçlarla kullanılması gerektiğini belirten ülkenin asıl amacı ise uzayda askeri olmayan ve herkese açık bir bilim tabanı oluşturulması.

Uzay Ülkesi Asgardia halkı Türkiye'ye geliyor! ile ilgili etiketler asgardia Igor Raufovich Ashurbeyli uzay ülkesi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.