Uyuşturucu hap, Esed rejiminin en büyük gelir kaynağı iddiası!

İngiltere’nin başkenti Londra’da, Suriye rejimi bağlantılı captagon hapı operasyonu yapıldı. Operasyonda, Esed rejimi ile bağlantılı 12 şahıs ve 2 şirkete yaptırım uygulama kararı alındığı öğrenildi. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Salim el-Muslat, ABD ve İngiltere’nin önceki gün uyuşturucu hap üretimi ve ticareti operasyonu yapmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Arap ve Avrupa ülkelerin de artan, uyuşturucu captagon hapı kullanımı hızla yayılıyor. İngiltere, özellikle de Londra’da artan captagon satışı ve kullanımına karşı, önceki gün çeşitli adreslere ani baskınlar düzenledi.

SURİYE REJİMİ BAĞLANTILI 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI!

Özel polis ekiplerinin katıldığı operasyon da, Esed rejimi ile bağlantılı olduğu belirtilen 12 kişinin gözaltına alındığı ve 2 şirkete yaptırım uygulama kararı alındığı öğrenildi. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Salim el-Muslat, ABD ve İngiltere’nin önceki gün uyuşturucu Captagon hapı üretimi ve ticareti nedeniyle Esed rejimi ile bağlantılı 12 şahıs ve 2 şirkete yaptırım uygulama kararı almasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Uyuşturucu hap, Esed rejiminin en büyük gelir kaynağı iddiası!

“UYUŞTURUCU HAP ESED REJİMİNİN ÖNEMLİ BİR GELİR KAYNAĞI!”

Konuya ilişkin olarak bugün özel bir açıklama yapan el-Muslat, yaptırım kapsamına alınan söz konusu kişi ve şirketlerin, rejime Captagon üretiminde destek verdiğini belirterek, Captagon ticaretinin rejimin en önemli gelir kaynağı olduğunun altını çizdi. Açıklamasında, Esed rejiminin Suriye’de kontrolü altındaki bölgeleri birer uyuşturucu üretim ve ihracat merkezleri haline getirerek dünya ülkelerini tedirgin ettiğine değinen el-Muslat, rejimin uyuşturucu Captagon ticaretinin Suriye’den komşu ülkeler Lübnan, Irak, Ürdün ve Türkiye’nin yanı sıra, Körfez ülkeleri, Avrupa ve Afrika ülkelerine kadar ulaştığını vurguladı.

El-Muslat, açıklamasında ayrıca, “12 yılı aşkın bir zamandır kendi halkını öldüren ve tehcir eden Esed rejiminden yakın ya da uzak başka hiçbir ülkeye uyuşturucu, terör ve milis ihracatından başka bir şey vermesi beklenemez” ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu hap, Esed rejiminin en büyük gelir kaynağı iddiası! - Resim : 2

ABD HAZİNE BAKANLIĞI:UYUŞTURUCU HAP TİCARETİ ESED AİLESİ BAĞLANTILI!

ABD Hazine Bakanlığı ise operasyondan sonra yayımladığı açıklamada, captagon hapı ticareti nedeniyle, Esed rejimine destek veren 12 şahıs ve şirkete yönelik alınan yaptırım kararlarının, Sezar Yasası kapsamında uygulanacağını bildirmişti. Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, yeni yaptırım listelerinin terör örgütü Hizbullah ile bağlantılı Lübnanlı uyuşturucu kaçakçılarının da açığa çıkarılması açısından önemli olduğu değerlendirmesi yapılırken, captagon üretimi ve ticaretinde asıl hegemonyanın Esed Ailesinde olduğu kaydedilmişti.

Uyuşturucu hap, Esed rejiminin en büyük gelir kaynağı iddiası! - Resim : 3

YAPTIRIM LİSTESİN DE ESED’İN KARDEŞİ MAHİR ESED EN BAŞTA BULUNUYOR!

Bakanlık tarafından yayımlanan yaptırım listesinde ise Beşşar Esed’in kardeşi Mahir Esed’in Ofis Müdürü Halid Kaddur’un yanı sıra, Esed Ailesinden Samir Kemal el-Esed, Baas Tugayı Komutanı Bedii el-Esed ile İmad Ebu Zarik, Hasan Muhammed Daku, Nuh Zaiter, Abdullatif Hamid, Mustafa el-Musalime, Tahir el-Kayali, Amir Hiti, Muhammed Şaliş ve Raci Falhut isimleri yer alıyor. Listedeki şirketler ise Hasan Daku tarafından işletilen ticari şirket ile el-İsra Üretim ve İhracat Kurumu adlı bir şirket daha bulunuyor.

Uyuşturucu hap, Esed rejiminin en büyük gelir kaynağı iddiası! - Resim : 4

UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPAN DİĞER TÜCCARLİSTEYE DAHİL EDİLMELİ!”

Öte yandan, konuya ilişkin değerlendirme yapan SMDK Siyasi Kurulu Sekreteri Abdulmecid Bereket ise Amerika Hazine Bakanlığı tarafından yayımlanan yaptırım listesinde yer alan isimlerin tamamını, Washington’a gerçekleştirdikleri son ziyarette, detaylı olarak Bakanlığa bildirdiklerini ifade etti. Bereket, bu isimleri uyuşturucu üretimi ve ticaretine ilişkin sürdürdükleri uzun soluklu araştırma kapsamında tespit ettiklerini dile getirerek, rejimin diğer uyuşturucu üretici ve tüccarlarının da en yakın zamanda bu listelere girmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Uyuşturucu hap, Esed rejiminin en büyük gelir kaynağı iddiası! ile ilgili etiketler İngiltere Londra Suriye Esed Beşşar Esad
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.