Uygur: Murdoch medyası Türkiye’de bu tür haberler yapacaktır! SuperHaber

Gazeteci Yazar Kayahan Uygur gündeme ilişkin SuperHaber’in sorularını yanıtladı.

Gazeteci Yazar Kayahan Uygur, devam eden operasyonların yanı sıra İsmail Küçükkaya’nın skandal haberi ile ilgili de konuştu. Uygur, “bu tür medyalara karşı Türkiye’nin daha fazla dikkatli olması gerekiyor” dedi.

ASIL OLAN ATEŞKESİN DEVAMINI SAĞLAMAK

-İdlib Harekatı'nda önemli bir gelişme yaşandı ve TSK, ikinci üssünü kuruyor. Değerlendirmeniz ne olur?

Elbette bu gelişmeyi olumlu karşılıyoruz. Orada asıl olan ateşkesin devamını sağlamaktır. Aynı zamanda da Afrin’de PKK’nın o bölgedeki işgalini sonlandırmak için abluka ve çevirme harekatı yapmış oluyoruz.

TÜRKİYE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNUYOR

-Irak ordusu Kerkük'ten sonra Sincar ve Mahmur'u da ele geçirdi! Bu gelişme ile ilgili neler söylersiniz?

Irak’ın toprak bütünlüğü açısından bu gelişmeler önemlidir. Türkiye hem Irak’ta hem de Suriye’de bu ülkelerin toprak bütünlüğünü savunuyor. Buradaki amaç ülkelerin bölünmesini engelleyerek kendi ülkesinin birliğini ve bütünlüğünü savunmaktır. Olaya bu açıdan bakıyoruz. Yoksa Haşdi Şabi’ymiş, Barzani’ymiş KDP’ymiş bunlar teferruattır.

-Sayın Davutoğlu'nun Kerkük için 10 maddelik önerisi olmuştu. Sayın Bahçeli’de partisinin grup toplantısında buna sert tepki gösterdi. Siz bu durumu nasıl yorumlarsınız?

Üzerinde fazla konuşmaya gerek yok çünkü oradaki durum 24 saat geçmeden değişti. Fransızca bir deyim vardır. Tabi ki oldu artık ama ben bu konuda bir şey söylemek istemem.

MURDOCH MEDYASI TÜRKİYE’DE BU TÜR HABERLER YAPACAKTIR

-İsmail Küçükkaya, Fox'ta ‘Eşinde ByLock çıkan bakan kim?’ haberiyle Bakan Kaya’ya iftira attı. Bir gazeteci olarak görüşünüz nedir?

Bu konudaki görüşüm şayet basit. Bu haber FOX TV’den yayıldı. FOX TV’nin zaten Murdoch’un olduğu bellidir. Murdoch medyası Türkiye’de bu tür haberler yapacaktır. Dünyanın her yerinde İngiltere’de Avusturalya da başka birçok ülkede bu tür haberler yaparak sansasyon yolu ile kendi izlenilebilirliğini arttırmaya çalışıyor böylece. Bu tür medyalara karşı Türkiye’nin daha fazla dikkatli olması gerekiyor.

Müftülere nikah kıyma yetkisi verildi. Ama isteyen muhtarlıklarda v.s kıydırılabiliyor. Bunun bir laiklik meselesine haline getirilmesini nasıl yorumlarsınız?

Zaten yapılan nikah işlemi resmi nikahtır. Resmi nikah kanuna göre yapıldığı zaman bunu yapanda bir devlet memuru olduğuna göre bu konuyla alakası olduğunu düşünmüyorum.

Uygur: Murdoch medyası Türkiye’de bu tür haberler yapacaktır! SuperHaber ile ilgili etiketler Irak Türkiye Suriye İsmail Küçükkaya kerkük kayahan uygur
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.